22:11 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  269110

  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a transmis un mesaj privind lecțiile pe care ar trebui trase din pandemia de coronavirus care a cuprins întreaga lume.

  Lupta împotriva COVID necesită alăturarea eforturilor comunității mondiale, este prea devreme pentru a vorbi despre o victorie asupra virusului, dar trebuie învățate lecții din pandemie, a transmis președintele rus Vladimir Putin.

  "Este evident că numărul de ... provocări este în continuă creștere. Și multe dintre ele reprezintă o amenințare reală pentru stabilitatea și securitatea internațională, viața și bunăstarea oamenilor din diferite părți ale lumii. La provocări precum degradarea mecanismelor de control al armelor, activitățile grupurilor teroriste, intensificarea criminalității cibernetice și escaladarea conflictelor regionale, s-a adăugat și epidemia de coronavirus", se menționează în mesajul președintelui rus către participanții de la Lecturile Primakov, citită de consilierul liderului de la Kremlin Iuri Ușakov.

  Potrivit președintelui Rusiei, consecințele socio-economice grave ale epidemiei sunt resimțite peste tot.

  "Lupta împotriva unei infecții atât de periculoase necesită unirea eforturilor întregii comunități mondiale, cooperarea onestă și egală. Cu toate acestea, din păcate, nu toată lumea a fost pregătită pentru asta. Deși este prea devreme să vorbim despre victoria asupra coronavirusului, acum este important să ne gândim la ce lecții să învățăm. Această nenorocire, cum să acționăm în viitor dacă apare o astfel de situație. Sper că participanții la Lecturile Primakov vor acorda o atenție deosebită acestor și altor probleme presante ale agendei regionale și globale", a remarcat șeful statului rus.

  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, Pandemie, Vladimir Putin

  Știrile Zilei