19:38 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14050

  Rusia nu se sustrage dialogului cu NATO, însă orice discuție nu va fi serioasă dacă alianța nu va restabili contactele la nivelul militarilor.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik. Moscova nu evită dialogul cu NATO, însă alianța nu reacționează la propunerile Rusiei pentru deescaladare și refuză să restabilească contactele la nivel militar, a declarat agenției RIA Novosti viceministrul rus de Externe, Aleksandr Grușko, comentând declarația lui Jens Stoltenberg cu privire la convocarea Consiliului Rusia – NATO.

  Mai devreme, secretarul general al alianței a declarat că NATO așteaptă un răspuns din partea Moscovei la propunerea de convocare a Consiliului. “Deocamdată nu ne-au răspuns, însă noi discutăm cu ei despre o posibilă convocare”, a declarant Stoltenberg.

  “În primul rând, nu ne sustragem dialogului și aș vrea să amintesc că ultima întrevedere, care a avut loc în anul 2019, s-a desfășurat la inițiativa Rusiei. Atunci subiectul central al agendei fost problema securității europene, cum să facem față deciziei unilaterale a SUA de a se retrage din INF”, a spus Grușko pe marja forumului “Primakov Readings”.

  “Suntem dispuși să discutăm despre problemele legate de deescaladare, însă o astfel de discuție are mici șanse să fie una serioasă, dacă NATO nu va decide restabilirea contactelor normale la nivel militarilor”, a menționat Grușko.

  Tematic

  NATO cere investigarea scandalului de spionaj al SUA împotriva aliaților
  ʺZonă interzisăʺ pentru NATO: ʺIskandereleʺ rusești au fost echipate cu rachete noi
  Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO
  Senator rus: NATO e într-o moarte cerebrală
  “Vom arăta cine e stăpân în casă”: NATO trimite trupe în Ucraina
  Tagurile:
  Rusia, NATO

  Știrile Zilei