22:26 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12892

  Banca Mondială, care în ultimele săptămâni a crescut perspectivele pentru Rusia, a anunțat că se așteaptă la o recuperare constantă a economiei rusești în acest an și în 2022.

  Пассажиры на платформе Курского вокзала в Москве. С 12 мая в Москве проезд в общественном транспорте возможен только в масках и перчатках.
  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  BRUXELLES, 9 iun – Sputnik. „Am prognozat o creștere a economiei rusești în 2021 cu 3,2%, susținută de consolidarea cererii interne și de creșterea prețurilor la energie”, a spus Banca Mondială într-un raport, adăugând că „redresarea va fi durabilă în 2022, creșterea PIB-ului va fi de 3,2%, odată cu ameliorarea efectelor pandemiei și cu stabilizarea prețurilor la mărfuri”, relatează RT.

  Economiștii băncii au subliniat însă că „factori precum tensiunile geopolitice din 2021, inclusiv sancțiunile suplimentare ale SUA, precum și o creștere a ratei Băncii Centrale a Rusiei de la valorile scăzute istorice pun presiune asupra prognozei”.

  Proiecția Băncii Mondiale este mai bună decât cea a Ministerului Rusiei pentru Dezvoltare Economică și Comerț, care se așteaptă ca PIB-ul națiunii să crească cu 2,9% până la sfârșitul anului.

  Tematic

  România negociază un împrumut de un miliard de euro de la Banca Mondială
  Banca Mondială: Pandemia poate arunca 60 de milioane de oameni în sărăcie extremă
  O nouă prognoză: Banca Mondială îi prezice Rusiei o redresare rapidă

  Știrile Zilei