15:06 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  267192

  În Rusia au început manevrele navale în Oceanul Pacific, a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

  CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. "În conformitate cu planul de instruire al organelor militare de comandă și control al forțelor (trupelor) Flotei din Pacific pentru anul 2021, în zona centrală a Oceanului Pacific se desfășoară exerciții operative a diverselor forțe ale flotei, în zona maritimă îndepărtată", a precizat instituția, cae este citată de .

  Exercițiile sunt conduse de comandantul Flotei din Pacific, amiralul Serghei Avakianț.

  Participanții vor exersa diverse sarcini, inclusiv "ghidarea grupărilor care se află departe de punctele în care se bazează în operațiuni de protecție și apărare a comunicațiilor oceanice", precum și interacțiunea dintre nave și aeronave.

  Grupurile tactice au parcurs deja aproximativ patru mii de kilometri și și-au desfășurat forțele în punctul desemnat. În cadrul manevrelor sunt implicate aproximativ 20 de nave de război de suprafață, submarine și nave auxiliare.

  Printre acestea se numără crucișătorul cu rachete "Varyag", nava mare anti-submarin "Amiralul Panteleev", ambele echipate cu rachete ghidate, fregata "Mareșalul Șapoșnikov", corvetele "Gromkii", "Soverșenîi" și "Eroul Federației Ruse Aldar Țîdenjapov", nava "Mareșalul Krîlov" și altele.

  De asemenea, în cadrul exercițiilor sunt implicate aproximativ 20 de aeronave, inclusiv avioanele anti-submarin cu rază lungă de acțiune Tu-142MZ, interceptorii MiG-31BM și alte vehicule ale Forțelor Aerospațiale.

  Tagurile:
  Oceanul Pacific, Rusia

  Știrile Zilei