16:02 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  372191

  Flota rusă de la Marea Neagră a demarat exerciții militare în peninsula Crimeea. Ce prevăd manevrele.

  BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Aviația flotei ruse de la Marea Neagră, în comun cu regimentul antiaeriană a demarat exerciții militare în Crimeea, în contextul preconizatei intrări în bazinul Mării Negre a distrugătorului SUA.

  Așa cum anunțase mai devreme cea de-a 6-a flotă a SUA, distrugătorul Lable, de tipul Arleigh Burke și-a început trecerea din Marea Mediterană în Marea Neagră pentru îndeplinirea operațiunilor de asigurare a securității în mare. Navele acestei clase sunt dotate cu rachetele de croazieră Tomahawk și Harpoon, precum și antirachete SM-3.

  “Conform planului de pregătire militară, unitățile regimentului de apărare antiaeriană din componența corpului flotei de la Marea Neagră au început să exerseze în comun îndeplinirea unor sarcini în zona zborurilor intensive ale aviației. Măsurile de pregătire de luptă se desfășoară în zona aerodromurilor avioanelor aviației navale și ale forțelor de apărare antiaeriană ale flotei de la Marea Neagră”, anunță serviciul de presă al flotei.

  În manevrele comune cu unitățile antiaeriene participă și avioanele Su-24M, Su-24MR, Su-30SM, avioanele AN-26, Be-12 și elicoptere. În total în exerciții vor fi implicate aproximativ 15 unitățile ale tehnicii de zbor și aproximativ 50 de unități ale tehnicii militare și speciale.

  Scopul manevrelor este exersarea unei interacțiuni eficiente între personalului și bateriei regimentului în organizarea apărării celor mai importante obiective de infrastructură de mijloacele de atac din aer a unui inamic convențional.

  Tematic

  Moscova: NATO va înarma Ucraina sub acoperirea exercițiilor militare
  Marina Federației Ruse a început exercițiile la scară largă în Oceanul Pacific
  Finlanda, Suedia, Norvegia și SUA încep exercițiile „Arctic Challenge”
  Armata rusă va participa la exercițiile comune cu Rusia și Serbia
  Moscova consideră că exercițiile militare ale NATO în Arctica sunt o provocare
  Tagurile:
  Rusia, Exerciții militare, Crimeea

  Știrile Zilei