11:50 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Bogdan Duca

  Duca despre Platforma 100: România 200 se va face doar într-un muzeu de istorie

  © Facebook / Bogdan Duca
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  11223

  Platforma România 100 nu are viziune şi nu oferă soluţii la problemele mari cu care se confruntă societatea românească. În schimb, singura "şansă istorică" menţionată în document este prezenţa României în Uniunea Europeană.

  BUCUREŞTI, 18 oct — Sputnik. Dezamăgirea este totală în urma proiectului premierului Dacian Cioloş, Platforma 100, mai ales că în ea nu citim decât o însăilare de lozinci, urmată de o înşiruire de "soluţii" la care se poate gândi şi un pensionar cu studii superioare într-o după-amiază în parc, scrie Bogdan Duca pe pagina de Facebook.

  În documentul lansat de premierul Dacian Cioloş, Bogdan Duca remarcă lipsa de viziune şi incapacitatea de identificare a problemelor. În plus, el menţionează că a scris chestii mult mai deştepte, mai principiale şi mai aplicabile decât generalităţile din platforma premierului.

  "O ţinem largă cu pregătirea momentului "istoric" în care timp de 6 luni România va avea preşedinţia UE- de parcă asta ar însemna ceva cu adevărat epocal. Inevitabil, la 13-14 ani, avem această "şansă istorică". UE să reziste, că astfel de momente "istorice" inutile nu vor lipsi, spre bucuria demagogilor români", a ripostat Duca.

  Răzvan Papasima
  Arhivă personală, Răzvan Papasima

  În schimb, nimic nu se precizează în document cu privire la prăbuşirea demografică a României, cu privire la îmbătrânirea societăţii. "Or asta e o problemă serioasă, pentru că în ritmul acesta, România 200 se va face doar într-un muzeu de istorie", replică analistul.

  Premierul Cioloş vrea ca România să fie nucleul dur al Uniunii Europene, ca şi până acum. În aceste condiţii, Duca se întreabă cum ne vom raporta la criza migratorilor, cum spargem izolarea regională în care ne aflăm, dacă vrem noi să fim în nucleul dur al UE în timp ce nici măcar lideri regionali nu suntem.

  "În sfârşit, nu mă mai lungesc: domnul Cioloş a muncit cam mult ca să facă nişte lozinci şi un suport de site pentru ele. Chiar atât de limitat intelectual este?", a conchis Bogdan Duca.

  Tematic

  Ponta: "Cioloș vrea sa fie ales prim-ministru fără să candideze"
  Tagurile:
  Alegeri prezidențiale, Muzeu de istorie, România 200, Platforma 100, Dacian Cioloș, Bogdan Duca, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei