09:55 20 Mai 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.94
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.68
  Bogdar Herzog

  Expert român: expulzarea diplomaților ruși este un gest disperat al lui Obama

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  7243

  Expulzarea diplomaților ruși din SUA reprezintă unul din ultimele gesturi disperate ale administrației Obama de conflictualizare a Rusiei și SUA, consideră un expert român.

  CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Expulzarea unor diplomați ruși din SUA reprezintă o acțiune de răzbunare a administrației Obama și o tentativă de a tensiona relațiile dintre Washington și Moscova, consideră expertul în relații internaționale și economistul Bogdan Radu Herzog.

  "Există două explicații: una simplă — e o acțiune puerilă de răzbunare a unei administrații care a pierdut majoritatea confruntărilor geopolitice cu Rusia, a declarat Herzog", solicitat de Sputnik Moldova-România.

  În opinia lui, o variantă mai complexă ar presupune o lovitura prin deviere la adresa viitoarei administrații Trump, "căreia încearcă să-i creeze un început dificil în relația cu Federația Rusă".

  Herzog consideră că una din ipoteze care ar putea fi luată în calcul este tentativa de a aplica lovituri unor personalități dezagreate de administrația democrată.

  "Pe ultima sută de metri Obama încearcă să aplice lovituri unor personalități pe care nu le-a agreat în perioada mandatului său: Putin, Trump și chiar Netanyahu", consideră expertul român.

  Tagurile:
  Diplomați, Expulzare, Bogdan Radu Herzog, Barack Obama, SUA, Federația Rusă, Bogdan Radu Herzog, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei