04:27 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  13953

  Moldova nu trebuie să devină un pion în lupta dintre Est și Vest, afirmă liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, într-un articol publicat pe FoxNews, în care se adresează lui Donald Trump.

  CHIȘINĂU, 8 ian — Sputnik. Vlad Plahotniuc a semnat un articol publicat pe site-ul postului american de televiziune FoxNews, în care se adresează președintelui ales al SUA, Donald Trump. Versiunea română a articolului a fost publicată și site-ul oficial al liderului PDM.

  În materialul publicat pe site-ul prestigiosului post de televiziune, apropiat de tabăra republicană, Președintele Partidului Democrat salută intenția liderului de la Casa Albă de a îmbunătăți relațiile cu Federația Rusă, însă speră că acest lucru să nu se producă în detrimentul "visului nostru de a ne consolida legăturile cu Occidentul".

  În mesajul său adresat lui Trump, Plahotniuc afirmă că Republica Moldova „nu vrea să revină pe orbita Moscovei", însă în același timp țara nu va putea prospera în calitate de „pion în lupta de putere dintre Est și Vest".

  „Nu dorim să fim implicaţi într-un nou război rece, ci mai degrabă să ne continuăm calea cu o economie de piaţă liberă, aliniată economiilor din Vest, dar şi în relaţii de pace cu Estul", se spune în articol.

  În același timp, președintele Partidului Democrat afirmă că Moldova nu vrea să devină un câmp de luptă, „ci mai degrabă o punte între Est şi Vest".

  „Moldova se adresează UE şi SUA, să nu fie înţeleasă greşit ca fiind anti-Rusia, iar în cazul în care dă dovadă de gesturi de bunăvoinţă faţă de Rusia, acest lucru să nu fie interpretat greşit ca o renunţare la integrarea europeană", se spune în materialul semnat de Plahotniuc.

  Acesta mai consideră că dezghețul relațiilor dintre SUA și Rusia este "o veste bună pentru Republica Moldova".

  „Suntem pe cale de a ne atinge obiectivul final al unei democraţii prospere, antreprenoriale, care respectă normele legale şi constituţionale, priveşte spre Occident şi menţine relaţii calde cu toţi vecinii", conchide autorul.

  Tagurile:
  Articol, FoxNews, Partidul Democrat, Vlad Plahotniuc, Donald Trump, SUA, Republica Moldova


  Știrile Zilei