06:18 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  12102

  Doctorul în politologie, Nicolai Țveatcov, admite că Bruxelles-ul ar putea să lipsească Moldova de regimul liberalizat de vize în cazul în care țara noastră se va apropia de Rusia.

  CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. Politologul Nicolae Țveatcov susține că o eventuală suspendare a regimului liberalizat de vize ar putea fi folosită de factorii occidentali în calitate de bâtă politică împotriva Chișinăului.

  Totodată, politologul a menționat că anularea acestui regim reprezintă o procedură lungă și anevoioasă, iar dacă va recurge la acest pas, Bruxelles-ul va trebui să explice motivele unei asemenea decizii în fața țărilor membre ale UE.

  „În această situație totul depinde de pașii politici pe care îi va face în continuare guvernarea Moldovei, precum și de felul în care va evolua conjunctura politică în Uniunea Europeană, care, pe fundalul ultimelor declarații ale președintelui SUA, Donald Trump, a încremenit în așteptare", a declarat Țveatcov.

  În opinia expertului, regimul liberalizat de vize reprezintă o bâtă politică în mâinile UE și aceasta va fi aplicată indubitabil în negocierile ulterioare dintre Chișinău și Bruxelles, ori anularea acestui regim ar putea să aibă efecte nefaste asupra dezvoltării Republicii Moldova.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Regim fara vize, Moldova

  Știrile Zilei