18:30 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Proteste la București

  Jurnalist: manifestațiile din ianuarie, organizate cu sprijinul SRI-DNA

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  34142

  Un cunoscut jurnalist comentează despre mişcările de protest care au avut loc în ianuarie în România, spunând că nu a fost vorba de manifestaţii spontane.

  BUCUREŞTI, 31 ian — Sputnik. Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că protestele din ianuarie 2017 nu au fost spontane şi că sistemul are interesul de a le prezenta ca având sprijinul „Binomului, al DNA şi mai ales al Codruţei Kovesi".

  Manifestaţiile au fost organizate de PNL, USR cu sprijinul „masiv al Binomului SRI-DNA, prin nucleele de manipulare a mulțimii și prin rețelele de socializare, dirijate de o Divizie a SRI, specializată în așa ceva", scrie Ion Cristoiu în Gândul de marţi.

  Jurnalistul mai spune că protestele au fost descrise ca fiind „împotriva Graţierii", însă aceasta este o „identificare falsă, ivită din interese precise". Potrivit acestuia, manifestările de stradă nu sunt „pro justiţie", ci „contra PSD", a unui partid pe care PNL şi USR au interesul să îl combată „într-o chestiune concretă de administrare a Puterii".

  Ion Cristoiu mai scrie că o manevră folosită în mişcările spontane este încercarea de a provoca o stare de tensiune, impresia de „eveniment apocaliptic", o stare de neobişnuit care poate fi creată prin blocarea circulaţiei. Jurnalistul spune că în acest mod s-a procedat şi duminică seara, pe 29 ianuarie, când, deşi manifestaţia era neautorizată, s-a ordonat blocarea circulaţiei pe marile bulevarde din centrul capitalei, pentru ca oamenii să protesteze.

  Тема:
  Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
  Tagurile:
  PNL, SRI, DNA, proteste, Ion Cristoiu, București, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei