06:40 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Steagul Uniunii Europene

  Expert: UE nu-și poate asigura propria securitate

  © Sputnik/ Alexey Vitvitsky
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2622

  Europa nu este în stare să-și asigure propria siguranță, iar NATO, SUA și armamentul greu nu reprezintă o soluție, afirmă un analist spaniol

  CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Uniunea Europeană nu-și poate asigura propria securitate. Nici NATO, nici SUA nu vor ajuta Bruxellesul să-și rezolve problemele legate de migrația populației din Asia și Africa, a declarat agenției RIA Novosti jurnalistul spaniol și analistul militar Gustavo Morales y Delgado.

  "Într-adevăr, UE nu-și poate garanta propria securitate. Avioanele și portavioanele nu reprezintă ceea de ce au nevoie țările europene, ci de o politică rațională, care ar stopa procesul de înlocuire a populației băștinașe cu imigranții din Asia și Africa. În acest caz nu îi vor ajuta nici flota SUA, nici baza militară navală americano-spaniolă din Rota", consideră Delgado.

  Potrivit lui, "pericolul pe care îl percep europenii nu poate fi eliminat cu ajutorul armamentului greu".

  "Aceștia nu sunt amenințați de Rusia, ci de sistemul global care permite înlocuirea populației europene cu imigranții din alte regiuni ale lumii, exploatați și impuși să lucreze pentru un salariu de mizerie. Aici NATO nu mai are nicio importanță", a menționat el.

  Tagurile:
  Criza refugiaților, NATO, Securitate, Uniunea Europeană
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei