05:38 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Sorin Roșca Stănescu

  S.R. Stănescu: "Lovitură de stat în plină desfășurare"

  © Facebook / Sorin Roșca Stănescu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  77792

  Piața Victoriei are caracteristicile Euromaidanului, act de înaltă trădare dirijat de șeful statului, numirea unui Guvern marionetă, complicii externi vor vulnerabilizarea statului

  BUCUREȘTI, 7 feb — Sputnik. "Piața Victoriei s-a transformat, scrie Sorin Roșca Stănescu, "avem aproape toate caracteristicile Euromaidanului experimentat cu succes la Kiev și care a dus practic la dezmembrarea Ucrainei, cu acordul tacit al întregii lumi".

  Cunoscutul jurnalist analizează evenimentele în derulare spunând că avem de-a face cu o "lovitura de stat în plină desfășurare" care a atins unul dintre "punctele culminante" — Euromaidanul, pe care în asimilează cu "o uriașă masă de manevră pregătită pentru asaltul final" — în opinia lui S.R.S. acesta fiind "dărâmarea Guvernului".

  "Atunci când e depășită o masă critică, este inevitabil să aibă loc tulburări cu caracter violent, iar implozia statului e garantată!, scrie Roșca Stănescu, care crede că "ne aflăm în acest moment". "Dacă se va dovedi vreodată implicarea, în manifestații, a Serviciului Român de Informații, atunci va deveni evident că avem de-a face, în România anului 2017, cu un act de înaltă trădare — dirijat de însuși șeful statului", afirmă cunoscutul jurnalist.

  Legat de Ucraina, Sorin Roșca Stănescu așază cuvântul "pare" între sintagma "dezmembrarea României" și localizarea "încă departe". Jurnalistul amintește de obiectivul deschis UDMR, "ruperea Ardealului" — și chiar dacă "lipsesc încă spitalele de campanie și cantinele", în rest, apreciază S.R.Stănescu, "sunt prezente, în Piața Victoriei, toate ingredientele Euromaidanului".

  Sorin Roșca Stănescu identifică aspecte comune cu Euromaidanul în manifestațiile din orașele României. În primul rând participarea celor care au pierdut alegerile — președinte, partide, "ONG-uri afiliate și, cu certitudine, corporații și multinaționale speriate de perspectiva de a plăti impozit pentru profit în țara în care realizează profitul".

  "Evident, aici, apar și interesele unor forțe străine României, pentru care fragilizarea acestui stat face parte din obiectivele strategice", scrie S.R. Stănescu. "Demonstrațiile sunt astfel planificate, încât să atingă o cotă maximă în momentul oportun, cel în care Guvernul poate fi efectiv răsturnat — ținta arhitecților interni ai tulburărilor este (…) numirea unui Guvern marionetă, în timp ce ținta complicilor externi este vulnerabilizarea statului român", scrie S.R. Stănescu pe site-ul Amos News.

  Demonstrațiile sunt organizate de președinte și de partide (Opoziție) consideră jurnalistul, și, "incert", de Serviciul Roman de Informații. Sorin Roșca Stănescu promite să aducă în curând argumente suplimentare în favoarea teoriei sale.

  Tematic

  Sorin Roșca Stănescu aruncă bomba: "Regina" era omul din umbră al președintelui
  Tagurile:
  București, Proteste, Lovitură de stat, Sorin Roșca Stănescu, România


  Știrile Zilei