16:10 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Edward Snowden

  (VIDEO) Celebrul Snowden despre interesele cenzurii internet

  © AFP 2019 / Frederick Florin
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  10822

  Edward Snowden, consultantul NSA dezertor, a dat un interviu pe tema luptei contra Fake News şi a intereselor marilor companii

  BUCUREŞTI, 23 feb — Sputnik. Războiul declanşat de presa main stream şi de marile companii de internet împotriva aşa-ziselor ştiri false a cuprins întreaga "lume civilizată" — după cum se ştie, inclusiv în România s-a constituit un fel de poliţie a net-ului, având în centru ONG-uri care au beneficiat de finanţare Soros. Interesant este că spaţiul euroatlantic, aşa numita "lume liberă", devine din ce în ce mai îngrădită, ba chiar o lume a controlului vieţii şi exprimării private, această supraveghere manifestându-se de la nivelul personalităţilor la cel al omului de rând.

  Cea mai cunoscută personalitate care a dezvăluit sistemul practicat de instituţiile de spionaj euro-atlantice, Edward Snowden, fost consultant al NSA a dat un interviu pe tema acestei tentative de cenzură a internetului.

  „Răspunsul în faţa unui discurs rău nu este cenzura, trebuie să înţelegem şi să acredităm ideea că gândirea critică contează acum mai mult decât oricând, având în vedere faptul că minciunile par să devină foarte populare", afirmă Edward Snowden.

  Snowden ia în considerare pericolul că marile companii vor folosi pretextul "Fake News" pentru a reduce la tăcere curentele de opinie care nu le convin. Internetul ar trebui să fie "o piaţă deschisă de idei". Snowden vorbeşte de propriul său exemplu, el putând să se apere şi să dezmintă acuzaţii şi neadevăruri care au fost spuse de instituţii de stat sau de media.

  Urmăriţi aici interviul cu Eduard Snowden pe tema combaterii „Fake news" şi a multiplelor implicaţii ale acestei acţiuni.

  Reamintim că în România funcţionează o lege a "poliţiei internetului", promulgată de Klaus Iohannis în 2015, iniţiativă a trei "liberali" — Crin Antonescu, George Scutaru (fost consilier prezidenţial, inculpat) şi Andrei Gerea (ALDE).

  Tematic

  Sfaturile lui Snowden: cum să ne protejăm de interceptări și hackeri
  Snowden a dezvăluit detalii din viaţa sa în Rusia
  Tagurile:
  Fake news, Edward Snowden


  Știrile Zilei