00:07 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Cancelarul german Angela Merkel

  Politico: ce vrea să obțină Merkel de la Trump

  © AFP 2019 / MAURIZIO GAMBARINI
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  8213

  Cancelarul german Angela Merkel va încerca „să-l îmblânzească” liderul american, în cadrul vizitei sale la Washignton

  CHIȘINĂU, 17 mart — Sputnik. În cadrul primei întrevederi cu președintele SUA, Donald Trump, care va avea loc vineri la Washington, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va încerca să demonstreze că "cei doi au nevoie unul de altul", scrie publicația Politico.

  "Uitați de toate discuțiile despre toate neînțelegerile din Cabinetul Oval. Indiferent de părerile Angelei Merkel despre Trump, ea pleacă la Washington nu pentru a se contra cu el, ci pentru a-i atrage simpatia", consideră comentatorul Matthew Karnitschnig.

  În opinia lui, cancelarul este gata să renunțe la antipatiile sale față de șeful de la Casa Albă de dragul intereselor țării sale.

  "Merkel are în față o sarcină: să conteste modul în care percepe Trump realitatea, fără a-i provoca ostilitatea", se spune în articol.

  Karnitschnig amintește că în timpul campaniei electorale miliardarul american a avut câteva replici acide în adresa lui Merkel și politicii ei în domeniul migrației. Cu toate acestea, cancelarul ani la rând încearcă să detensioneze relațiile cu diverși lideri, indiferent dacă este vorba despre fostul premier italian Silvio Berlusconi sau președintele rus Vladimir Putin.

  Autorul atrage atenția la faptul că inițial Merkel și Trump nu planificau o  întrevedere până la turneul oficial al președintelui american prin Europa la sfârșitul acestui an. În contextul tensionării relațiilor transatlantice, cancelarul a insistat pe grăbirea organizării unor discuții, iar șeful de la Casa Albă a invitat-o, urmând o săptămână de pregătire a întrevederii oficiale.

  Tematic

  Merkel a vorbit în numele lumii despre relația cu Rusia după Războiul Rece
  Tagurile:
  Întrevedere, Negocieri, Casa Albă, Angela Merkel, Donald Trump, SUA, Germania


  Știrile Zilei