06:38 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Ion Cristoiu

  Ion Cristoiu: "Neghiobul Tudose cade în capcana șiretului Dragnea"

  © Ion Cristoiu / Facebook
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  113410

  Tudose face "Scenete de umilire în public a unui subordonat, exercițiu de autoritate bădărănească, vulpoiul Dragnea va arunca povara pe umerii lui Tudose și Iohannis"

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Editorial teribil publicat în acestaă seară de Ion Cristoiu! "Gîndul de vineri", poartă un titlu teribil: "Și dacă sentimentul de independență absolută e o capcană întinsă neghiobului Mihai Tudose de șiretul Liviu Dragnea?!"

  Cristoiu analizează atât recent televizata "scenetă de debut a ședinței de Guvern" în care Tudose l-a umilit public pe ministrul Sănătății, Florian Bodog.

  "Urmărind dialogul dintre premier și ditamai bărbatul Florian Bodog, am avut o clipă impresia că ministrul Sănătății e un puradel de pe vremuri (nu de azi, puradeii de azi se numesc copii și te pîrăsc la protecția copilului dacă nu le spui, domnule) prins de părinții semianalfabeți făcînd pe el".

  Cristoiu consideră că Tudose a vorbit cu profesorul universitar Bodog "pe tonul unui vătaf care-l ia la rost pe grăjdar că n-ar fi rânit satisfăcător la iapa Boierului".

  "Scenete de umilire în public a unui subordonat, tipice vieții noastre publice de suburbie de frizeri și coafeze a Europei" sunt un "exercițiu de autoritate bădărănească", scrie Cristoiu, căruia i se pare că lui Tudose îi place teribil această postură.

  "Mihai Tudose se comportă ca și cum ar fi ajuns premier nu în urma votului dat de PSD în Parlament, ci printr-o lovitură de stat de tip Franco", observă Cristoiu, care remarcă și faptul că "toate punctele din Programul de Guvernare au fost înlăturate de Mihai Tudose fără nici o explicație".

  Acest ultim aspect, coroborat cu aparența retragerii din ultima vreme a lui Liviu Dragnea a făcut presa să comenteze că președintele PSD ar fi suferit o înfrângere în fața premierului. Eram gata să cred și eu asta, scrie Cristoiu, care a realizat apoi adevărul — lui Tudose îi place atât de mult ipostaza de premier dur, autoritar, încât nu realizează ce se întâmplă.

  "Dragnea, vulpoi de cursă lungă, procedează astfel ca povara guvernării să cadă pe umerii lui Tudose, dar mai ales pe umerii celui sugerat a-l fi numit pe Tudose — Klaus Iohannis", scrie Ion Cristoiu în editorialul de vineri

  Tematic

  Cristoiu îl distruge pe Iohannis: "E slugarnic sau semidoct?"
  Cazul Dragnea - "amânarea decapitării", consideră Cristoiu
  Ion Cristoiu: "Avionul PSD și alternativa raței mecanice"
  Ion Cristoiu: UE, un fel de CAER pentru ţările socialiste
  Ion Cristoiu: Cioloş răspunde grupurilor de interese interne şi externe
  Tagurile:
  Mihai Tudose, Victor Ponta, Ion Cristoiu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei