11:28 09 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.27
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  262822

  Fostul președinte - analiză suprinzătoare și previziuni neașteptate, deosebite față de poziția sa din ultima perioadă

  BUCUREȘTI, 7 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul ditre cei mai vehemenți critici ai PSD și ai guvernării PSD-ALDE, fostul președinte al României, Traian Băsescu are cuvinte de apreciere pozitivă pentru premierul Mihai Tudose.

  "Mie, Tudose mi se pare mult mai așezat, că din gura lui am auzit "nu se poate introduce impozitul pe cifra de afaceri", din gura lui am auzit "nu e nicio eficiență să impozităm suplimentar salariile mari", din gura lui am auzit 'nu merge cu impozitul global pe gospodării", a declarat fostul președinte aseară, la B1 TV.

  Comparându-l cu Dragnea, Băsescu se raliază într-un fel părerii lui Ponta, care-l vedea pe controversatul premier lându-i locul lui Dragnea la conducerea PSD. "Tudose pare mult mai ancorat în realități și mai dispus să-și asume", spune acum Băsescu, care consideră că premierul "Înțelege ce se întâmplă".

  „Tudose care….e șahist, pare a fi mult mai logic decât Dragnea, care recită poeziile de proastă calitate pe care i le-a dictat Vâlcov”, a declarat Traian Băsescu.

  În privința situației economice, Traian Băsescu consideră că acum se "ajustează prostiile economice" ale guvernării Ponta,din 2012 — și că aceasta se face acum, "în plină creștere economică".

  "Nu este o creștere economică sănătoasă, ci bazată pe consum, nu pe investiții", apreciază Băsescu, care îl avestizează pe Mihai Tudose că, "dacă nu va lua măsuri să stopeze umflarea cheltuielilor, situația se va agrava în a doua parte a lui 2018". Este o evaluare personală, a spus fostul președinte.

  Băsescu se arată îngrijorat de faptul că "am ajuns aproape la 9% din PIB cu cheltuieli cu salariile aparatului de stat. "Este enorm, enorm", a declarat fostul șef al statului care crede că, în curând, se va spune "la fiecare zece salariați care pleacă mai angajăm unul".

  O altă declarație surpriză a fost desre Laura Kovesi, șefa DNA fiind în ultima vreme o țintă predilectă a lui Băsescu. Dar, surpiză, Băsescu nu o mai vede acum nici demisă, nic arestată, ci crede că își va termina mandatul din frunea DNA.

  "Da. Feelingul meu este că își termină mandatul", a declarat sec fostul președinte al României. 

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)


  Știrile Zilei