13:31 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2131110

  Vremea răfuielii cu generalul Coldea a venit, scrisoare deschisă a unui ofițer SRI: "Mi-a atacat familia, mi-a dus DNA-ul copiii la gradiniță, spune că sunt omul rușilor"

  BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik. După o zi așteptată cu maxim interes, au urmat alte ore în care presa și cei intersați au așteptat ca Daniel Dragomir, colonel SRI și colaborator al generalului Coldea, să publice pe blogul său poziția față de interviul acordat de fostul șef militar al SRI.

  "Insidios cum îl stim, SRL Coldea ar vrea să ne spună că acționez în numele unei puteri străine", a scris Dragomir în replica sa. "Cel mai probabil Marele Satan Rusia. Dorește să transmită astfel unor ambasade "aveți grijă la Dragomir că e omul rușilor"".

  Colonelul Dragomir îi cere lui Coldea "să spună clar și răspicat, ca un general locotenent ce este, căror forțe interne și externe aparțin" — dacă nu, sa tacă, îi transmite provocator generalului.

  Apoi urmează un pasaj interpretabil, pe care puteți să îl citiți și în legătură cu analiza noastră de ieri. Scrie Dragomir:

  "A fost decorat de CIA? Bravo! Am fost decorat de CIA? Bravo mie! A fost în Seychelles și în Toscana și la Disneyland pentru CIA? Nu".

  Este mai mult decât evident o amenințare a deconspirării unor legături în afara relației cu CIA, dar și a unor misiuni în serviciul (sau în parteneriat) cu controversata agenție de spionaj (a SUA?). De altfel, una dintre primele cereri ale colonelului Dragomir pentru Comisia SRI a fost legată de posibiliatea trecerii peste "regula de aur", peste secretul operațiunilor la care a participat — aceasta pentru a putea spune "adevărul, numai adevărul și TOT adevărul".

  "SRL Coldea, dupa mii de laturi (penal, infractor etc.) pe care mi le-a aruncat în cap prin punctele sale de lucru și prin influencerii lui, dă atacul final. Sunt acum, mai nou…. Trădător", a scris azi noapte Dragomir.

  "Mi-a atacat familia, mi-a dus DNA-ul copiii la gradiniță și la școală, mi-a luat toate pozele și amintirile din casa… Dar aici Coldea a întrecut limita. Îmi pune la îndoială patriotismul. Eu chiar am luptat pentru țara asta. El doar s-a prefăcut", încheie colonelul Dragomir articolul de pe Blog.

  Textul merită citit integral, dar mai avem de așteptat până să dăm dreptate unuia sau altuia… sau niciunuia. „Am fost în Irak", spune Dragomir, subliniind că Florian Coldea a venit doar la final, pentru poze. Interesant, fiindcă "răpiții" din Irak, dacă despre acea operațiune e vorba, nu spun mai nimic despre asta. Sau poate e vorba de altă operațiune?

  Deci, deocamdată chestiuni intersante ies la iveală — și devine cu atât mai necesară, imperios necesară o mega-comisie așa cum a propus deputatul Liviu Pleșoianu.

  Tagurile:
  trădător, război, copii, Florian Coldea


  Știrile Zilei