18:10 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  139134

  Monica Macovei ar trebui să intervină. Chestiunea în cauză este atât de gravă încât nu poate fi trecută cu vederea - vorbim de o veritabilă amenințare la siguranța națională

  BUCUREȘTI, 22 sept — Sputnik. O nouă înregistrare șocantă a fost prezentată de postul de televiziune RTV, de data aceasta fiind vorba de impunerea unei mărturii micinoase de către un procuror DNA într-un dosar care îl viza pe Sebastian Ghiță, la acea dată demnitar de prim rang.

  În materialul prezentat, procurorul (la acea dată) Negulescu, îi impune unui martor să scrie în depoziție detalii despre care știe că nu sunt adevărate. În plus, în înregistrare apar manifestări incredibile ale procurorului, de la expresii triviale, la îndemnuri ilegale. În finalul textului, reproducem stenograma înregistrării.

  Se impun însă câteva precizări; nu există o confirmare clară, oficială, că înregistrarea este autentică — sau că nu este prelucrată și mai ales că vocea aparține într-adevăr procurorului menționat. Faptele prezentate în înregistrare sunt atât de grave, încât impun o verificare urgentă a autenticității de către cei în drept.

  În cazul în care se verifică înregistrarea, urmările pot fi grave pentru persoane din angrenajul din care a făcut parte Negulescu, dar și pentru România care ar putea fi blocată prin MCV și la capitolul Justiție Afaceri Interne. Cu atât mai grav ar fi să nu se ia măsuri și să se ignore cele prezentate.

  De altfel, este de așteptat chiar ca o juristă de talia europarlamentarului Monica Macovei, care a manifestat o deosebită atenție față de nerespectarea democrației, să ia atitudine și să ceară diverse proceduri împotriva României pentru asemenea încălcări grave ale legii.

  În același timp, în cazul în care înregistrarea se dovedește a fi un fals, se pune problema sancționării televiziunii în cauză, dar și un complicat caz de atac la magistrați.

  Cert este un singur aspect: chestiunea în cauză este atât de gravă, încât nu poate fi trecută cu vederea, este nu doar un atentat la justiție ci — prin conspirația împotriva unui înalt demnitar — vorbim de o veritabilă amenințare la siguranța națională.

  Iată stenograma înregistrării între presupusul procuror Negulescu și presupusul martor, așa cum a fost prezentată de RTV. RTV.NET:

  martor: Domnu' Negulescu, nu prea seamănă adevarul cu ce scriem noi aici

  Negulescu: Pai n-am vorbit ma așa?

  martor: Pai am vorbit măi șefu' dar mie mi-e cam frică de dumneavoastră

  Negulescu: Hai lasa vrăjeala.

  martor: Bine, eu v-am scris cum mi-ați cerut, dar nu răspund pentru…

  Eu nu știu ce tot aveți cu Ghiță ăsta?

  Negulescu: Știi că ăsta a rămas singura mea bucurie: Paraditul la cetățeni…..

  martor: Și credeți că rezolvați cu denunțul ăsta?

  Negulescu: Cred că i-o dăm la m… Justificat și legal i-o dăm la m…e

  martor: Domne procuror, eu nici nu mai vreau să aud de povestea asta cu Ghiță ăsta

  Negulescu: Nu mai auzi? Asta e bine.

  martor: Mai trebuie să scriu și altceva?

  Negulescu: Dă-l pe ăsta în primire acum, hai!

  martor: Hai că am scris, ați rezolvat-o, mă lăsați în pace

  Negulescu: Am făcut-o să înnebunesc. Nu stii că d-asta am fost născut, pentru asta trăiesc! Ești nebun, n-am nici o altă bucurie a vieții!

  martor: Și dacă nu semnez denunțul?

  Negulescu: Dacă voi vreți să vă duceți cu Sebi Ghiță nici o problemă.

  E simplu. E o matematică atât de simplă. Știi ca eu am trecut la matematică până în clasa a 12-a cu 2 sticle de spumant. Jur!

  Eu fac ce știu să fac… Scriu. N-am ce sa fac.

  martor: Bă șefule, ăsta află că am mințit pe aici???

  Negulescu: Păi și dacă eu îți dau ție identitate protejată ce te deranjează să spui? Adică mie mi-e foarte simplu m-ai înțeles?

  Eu merg cum… Daca cum ziceți nu-mi convine, iau pe toată lumea și gata, s-a jucat meciul. Păi ce să fac? Spune tu!

  martor: Tot nu înțeleg de ce m-ați pus să fac asta.

  Negulescu: Sebastian Ghiță adică este un infractor de drept comun. Vreau să-i mai găsesc așa: un furt din buzunare și cred că îl găsesc soto și un viol și atunci m-am liniștit, pentru că părasirea câmpului de luptă și zbor neautorizat îi rețin

  martor: Păi anul trecut scriam de Cosma și ăia se duc acuma nevionvați la pușcărie! Acum mă puneți să scriu de ăsta…se duce și ăsta la pușcărie.

  Negulescu: (Înjurături)…. Scrii de Sebi Ghiță! Ce discuții au fost… Ți-e frică sa scrii de Sebi Ghiță?

  martor: Nu dar băgăm oameni nevinovați la pușcărie

  Negulescu: Hahahah! Semnează în p… mea denunțul!

  martor: Bine măi șefule, hai că îl semnez.

  Tematic

  S.R. Stănescu: Tandemul Băsescu-Macovei, ipoteze explozive
  Monica Macovei, implicată într-o tentativă de omor
  Monica Macovei, atac fără precedent împotriva PSD
  Tagurile:
  Sebastian Ghiță, Monica Macovei, România


  Știrile Zilei