18:37 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  În imagine apare ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, care pozează cu drapelul secuiesc

  Analist de top: "Va fi referendum în Ținutul Secuiesc, iată și data"

  stiripesurse.ro
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  321635

  "România nu va beneficia de același sprijin pe care îl are Spania din partea Europei", avertizează analistul.

  BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, D.D. Pornind de la evenimentele din Spania, dar și de la recenta vizită a premierului maghiar Viktor Orban, care a deschis noul an universitar la Oradea, cunoscutul jurnalist și analist politic Bogdan Chirieac a declarat ferm: "Să ne așteptăm la un referendum privind Ținutul Secuiesc".

  "Ungaria poate fi mare doar cu maghiarii de dincolo de graniță", a declarat Viktor Orban la Oradea, iar analistul Chirieac a zis că ne putem aștepta la un referendum privind Ținutul Secuiesc consideră această declarație ca făcând parte dintr-un plan mai vechi. "Cred că lucrurile acestea se coc de câțiva ani", spune analistul.

  Mai mult, Bogdan Chirieac a ne pune în gardă că Spania are "sprijin internațional puternic", ceea ce nu va fi cazul României, apreciază Chirieac.

  "Spania a avut un sprijin internațional puternic în acest moment", a spus analistul. "România nu cred că-l va avea în sensul în care un referendum privind independența Ținutului Secuiesc nu va fi amendat de nimeni, cum a fost cel din Catalonia".

  Când se va organiza acest referendum? Răspunsul analistului este legat de un moment simbolic.

  "Probabil că anul viitor, că tot se aniversează 100 de ani la Marea Unire, cred că vom avea ceva asemănător. (…)Mă aștept în primăvara anului 2018 la un referendum, cel mai probabil pe 15 martie", a zis declarat Bogdan Chirieac în emisiunea "La ordinea zilei", transmite DC News.  

  Tematic

  Referendumul din Catalonia - un semnal pentru alte state
  Rezultatul referendumului din Catalonia: ”Am câștigat un stat independent"
  Tagurile:
  Referendum, Ținutul Secuiesc, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei