09:05 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Varujan Vosganian

  Varujan Vosganian, turnat de o vecină: de unde își cumpără ouăle

  © Facebook / Răzvan Constantinescu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  93560

  Vecina, o cunoscută jurnalistă, îi numără lui Varujan ouălele cumpărate din surse mai puțin fiscalizate

  BUCUREȘTI, 6 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Fiecare ou mâncat de la găină din curte ‘văduveşte' bugetul de cincizeci de bani", a scris Varujan Vosganian pe Facebook, notă preluată de întreaga presă — și transformată într-un val de revoltă împotriva politicianului scriitor, finanțist și muzician.

  Varujan explică, de fapt, beneficiile pe care le aduce economiei un produs intrat în circuitul comercial: "Oul vândut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit şi pe dividende, impozit pe salarii şi contribuţii la asigurările sociale (…) salariile şi profiturile obţinute din producţia fermierului, din prestaţiile angrosistului şi din serviciile supermarketurilor reintră în circuit şi generează iarăşi impozite şi taxe".

  Sigur, luată simplist, afirmația lui Varujan a fost interpretată ca un atac la bieții gospodari care au o găină în curte. Sigur, nu asta a fost intenția lui Varujan, dar…

  Am selectat o reacție de pe Facebook a unei vecine a lui Varujan, o jurnalistă cunoscută, dar care semnează cu pseudonim pe rețeaua de socializare — "Matty Crissa". Iată comentariul "dezvăluitor", în dialog cu o altă jurnalistă, Cristina Leordeanu:

  Matty Crissa: "S-a tâmpit rău Varujan. Pentru că este vecin cu mine am să-l intreb de ce nu cumpără ouă de la MegaImage, ci de vis a vis. din Piața Gemeni de la doamna Geta? Ouăle provin din gospodăria proprie a doamnei Geta, din comuna Valea Dragului!”

  Cristina Leordeanu: "Ce naiba să mai zici? Ce poți să mai zici?"

  Matty Crissa: "Cr…in! Niciodată nu l-am agreat. Un parvenit — cu ltaif însă".

  Roxana Munteanu: "Aaaa! Păi ce facem? Favorizarea infractorului?”

  Matty Crissa: "Evident! Doamna Geta are cei mai buni din lume castraveciori murați cu usturoi….zacuscă…"

  Deci, cum răspunde Varujan Vosganian acestei „dezvăluiri"? Fă de spune popa, nu ce face popa? Cumpără sau nu din producția gospodăriei, fără prea multe detalii financiare? Că gustul omletei nu ține de TVA…

  Comentarii la o postare a lui Varujan Vosganian, captură ecran
  Comentarii la o postare a lui Varujan Vosganian, captură ecran
  Tagurile:
  Varujan Vosganian, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei