12:35 23 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.69
 • RUB0.26
 • RON4.18
 • UAH0.63
  Investirea lui Mihai Tudose

  Sondaj nou: Iohannis "prinde aripi", Tudose și Dragnea se prăbușesc

  © REUTERS / Inquam Photos / Octav Ganea
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (88)
  54712

  Căderea guvernului pare iminentă: Institut condus de un fost demnitar PSD a realizat un sondaj care confirmă scandalul ultimei perioade

  BUCUREȘTI, 11 oct — Sputnik, D.D.. După ce sondajul firmei Avangarde, condusă de sociologul Marius Pieleanu, a arătat o surprinzătoare scădere a PSD și a guvernului, IMAS, institut condus de cunoscutul socilog Alin Teodorescu, fost deputat PSD și apropiat al lui adrian Năstase a prezentat un nou sondaj de opinie. Surpriză, rezultatele sunt asemănătoare Avangarde, indicând o scădere dramatică a PSD și a personalităților partidului.

  Octavian Racu
  © Sputnik / Мирослав Ротарь

  IMAS realizează lunar acest sondaj, în care sunt prezentate procentele celor mai importante figuri politice. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1000 de respondenți, prin metoda CATI — chestionare telefonică.

  La partide PSD a pierdut, față de ianuarie, 10% în ceea ce privește intenția de vot — de la 49% în ianuarie, la 38,8% în septembrie.

  În schimb, PNL ar fi urcat de la 20,7% la 30,9%. Un alt câștigător este, surprinzător, partenerul din coaliția guvernamentală, ALDE, care urcă de la de la 6,8% în ianuaire la 8,1% actualmente. USR în schimb a scăzut de la 8,3% la 6,8.

  La personalități, Liviu Dragnea a coborât de la 21,7%, în iulie, la 18,7% în septembrie. Mihai Tudose a coborât, de la 24,7%, cât avea în iulie, la 23,2% în septembrie.

  În scimb, președintele Klaus Iohannis a urcat de la 32,1procentaj în ianuarie, la 41,7% în septembrie.

  În concluzie, sunt două sondaje care indică o scădere dramatică a PSD și a liderilor partidului, ceea ce duce la o concluzie — se impune o schimbare radicală, cea mai remarcabilă și mai probabilă fiind schimbarea guvernului. În contextul fricțiunilor nou apărute, apreciem ca iminentă schimbarea controversatului premier Mihai Tudose.

  Тема:
  Klaus Iohannis (88)
  Tagurile:
  Sondaj, PSD, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Klaus Iohannis
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei