15:26 06 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.04
 • USD18.54
 • RUB0.24
 • RON4.15
 • UAH0.68
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  219281

  Argumente pentru care sinuciderea pare departe de adevăr

  BUCUREȘTI, 17 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Opinia publică a fost impresionată de moartea violentă a patronul companiei Omnia Turism, George Negru, care a survenit în aparent în urma impactului cu solul după ce s-a prăbușit de la etajul nouă al unui bloc de lcouințe.

  În primă instanță, s-a afirmat de către presă că este vorba de o sinucidere și s-a speculat faptul că motivele pentru gestul extrem ar fi de ordin financiar. Precizez că nu este prima moarte violentă a unui miliardar — și că de fiecare dată am am exprimat dubii cu privire verdictul sinucidere.

  Aceasta pentru că oamenii bogați, miliardarii, sunt persoane trecute prin multe încercări, nu au prea multe scrupule, nu se tem de probleme de tip datorii, falimente sau chiar pușcărie. Au făcut bani, s-au descurcat și, în general sunt convinși că o pot lua de la zero — și să facă din nou bani. În al doilea rând, într-o lume în care există atâtea posibilități să treci "dincolo" fără să simți, să alegi căi oribile, dureroase — e ceva greu de imaginat.

  Trecând la concretul situației de față, prima chestie e legată de datorii; din datele publicate până acum, înregistrase o pierdere de 1.600.000 de lei anul trecut, adică peste 300.000 de euro, o sumă mare, dar nu înspăimântătoare pentru o firmă de talia Omnia. În plus, tot din informațiile publicate, activele sale erau mult mai mari, de ordinul multor milioane de euro. Cu alte cuvinte, motivele financiare îl puteau supăra, poate chiar îngrijora, dar de aici până la suicid, e distanță mare.

  În doilea rând, și cel mai important în context, este sinuciderea în sine. George Negru s-ar fi aruncat de la etajul nouă al unui bloc din zona Piaţa Alba Iulia, iar conform unor surse judiciare citate de presă, apelul la 112 a fost făcut de paznicul blocului, "care a auzit o bubuitură".

  Conform Poliţiei Capitalei, apelul ar fi fost dat în jurul orei 06.45, deci nenorocirea s-a produs cam la acea oră.

  Ori, se știe de către orice psiholog și de către orice criminalist că absolut toți cei care se comit un act suicidal prin aruncare de la înălțime strigă! Indiferent cât de hotărât sau de înnebunit a fost sinucigașul, nu a existat vreun caz în care acesta să nu fii urlat — un strigăt îngrozitor, care începe odată cu căderea în gol — și care s-ar fi auzit cu siguranță la acea oră și în acea locație.

  La ora 6.30 — 6.45 dimineața e relativ liniște în zona Piața Alba Iulia, unde sunt mai mult sedii de firme. În plus, acustica vecinătății — blocuri de beton, masive — ar fi făcut să răsune cumplit un strigăt care ar fi lung apoape 3 secunde — cât a durat căderea de la o respectiva înălțime.

  Or, paznicul nu menționează nimic de urlet, el nu a auzit decât zgomotul trupului la contacul cu betonul (sau asfaltul) trotuarului. Cu siguranță că urletul sinucigașului l-ar fi impresionat și ar fi relatat. Cum, de altfel, un asemenea urlet ar fi fost auzit de locatarii din zonă (nu sunt doar firme în împrejurimi) dar și de trecători, chiar de la mare distanță.

  Cu alte cuvinte, mi se pare că dacă nu a apăruit acestă secvență, acest detaliu impresionant în relatări, însemnă că urletul nu a existat — aspect imposibil fiziologic dacă George Negru era conștient când a început să se prăbușească. În consecință, dacă miliardarul "sinucigaș" nu a urlat, înseamnă că a căzut fiind în stare de inconștiență — sau era deja mort.

  A fost omorât George Negru? Părerea mea este că, în ziua de azi, dacă vorbim de un om bogat, niciodată nu putem exclude această ipoteză. Sunt omorâți oameni pentru câțiva lei sau pentru mâncare, s-au dat spargeri chiar în instituții păzite de SPP, așa că… ne mai poate mira ceva? Vom reveni la acest caz.

  Tagurile:
  moarte, Sinucidere, Omnia Turism


  Știrile Zilei