10:20 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Viktor Orban

  Ungaria - anunț care ar trebui să pună pe jar SRI și SIE

  © REUTERS /
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1927140

  Un factor de risc ridicat - se impun măsuri imediate

  BUCUREȘTI, 20 oct — Sputnik, D.D. "Acești bani vor fi puși la bătaie peste tot în întreaga Europă și vor sprijini acele comunități și partide care vor să deschidă granițele Europei și care doresc organizarea imigrației", a declarat Lazar Janos, șeful de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban.

  Janos Lazar se referă la uriașele sume de bani (18 miliarde de dolari, conform Wall Street Journal) pe care că miliardarul american George Soros le-a pus la dispoziția ONG-uirlor sale, prin care "a garantat condițiile de finanțare a planului său privind aducerea de migranți în Europa", relatează agenția ungară MTI.

  Țările central-europene sunt împovărate de presiunile uriașe din cauza imigrației", a spus Lazar, făcând referire la decizia de ieri a Comisiei pentru JAI din Parlamentul European, prin care s-a aprobat un proiect de document privind modificarea Regulamentului Dublin — pentru "un mecanism permanent și automat de repartizare a migranților în cadrul UE".

  Proiectul prevede că solicitanții de azil să fie transferați din țările de sosire spre alte țări care nu au atins limita stabilită a numărului de refugiați pe care ar trebui să-i primească, limită stabilită de CE și calculată în funcție de PIB-ul și populația fiecărei țări.

  Tot conform documentului, țările care se opun vor fi sancționate — cazul statelor din grupul de la Vișegrad.

  Avertismentul oficialului maghiar este extrem de important și poate fi coroborat cu structura de politicieni și vectori de influență finanță de Soros — datele fiind oficiale în acest sens. Practic, prin avertismentul din Ungaria, țările central europene, inclusiv România, sunt puse în gardă asupra imixtiunii prin intermediul acestei rețele.

  Ori, în contextul în care oficiali europeni, dar și români, atrag atenția asupra implicării acestui sistem Soros în criza secesionistă din Catalunya, dar recunosc și aportul decisiv în lovitura de stat de la Kiev, devin clare două priorități — adoptarea unor norme de transparentizare a finanțării și activității tuturor ONG-urilor din țara noastră, inclusiv a celor care au sediile în alte state; în al doilea rând, serviciile speciale, poate ar trebui să prezinte publicului punctul lor de vedere și dacă există preocupări în acest sens. Pentru că, se știe, în cazul Soros există preocupări nu numai la nivelul conducerii Ungariei și Rusiei, dar și al Casei Albe.

  Menționăm că România este una dintre țările în care organizațiile și persoanele finanțate sau formate de sistemul Soros au o importanță foarte mare. Ori, în contextul dovezilor prezentate la nivel internațional, această stare de fapt reprezintă un factor de risc ridicat.

  Tagurile:
  Victor Orban
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei