21:51 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  324431

  NATO este partener al Thin Tank-ului cu care a colaborat individul. Pentru el, bomba de la Hiroshima nu a fost " negativă", iar pilotul bombardierului a fost "eroul zilei"!

  BUCUREȘTI, 26 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Istoria "amenințării cu moartea la adresa cunoscutului realizator TV Mihai Gâdea capătă o altă turnură.

  Inițial, când a fost prezentat mesajul, părea că Mihai Gâdea exagerează. Concret, pe o postare în care un ONG-ist pomenit de Mihai Gâdea în analiza sa îi cerea realizatorului TV rectificări, un anume George Vișan a făcut un comentariu bizar:

  "Pentru domnu Gâdea recomand calibru mare, semiautomat, cu fragmentare…", a scris George Vișan, comentariul fiind șters peste câteva ore.

  Dovezile aduse de Mihai Gâdea
  © Photo : Captură ecran
  Dovezile aduse de Mihai Gâdea

  Sigur, poate părea unul dintre comentariile răutăcioase, de total prost gust, cu care, din păcate, ne-am obișnuit să le vedem pe așa-zisele medii de socializare — de fapt, medii de infectare a celor care intră în contact cu personaje care scriu asemenea mizerii.

  Mihai Gâdea a anunțat că a întreprins cele necesare pentru a reclama acest act — "Am făcut demersuri legale pentru aceste amenințări — nu îmi e teamă!", a declarat directorul Antena 3.

  Intrând pe profilul de Facebook al lui George Vișan, descoperi câteva chestiuni interesante. Individul colaborează (sau a colaborat până de curând) cu un "Think tank" — "primul de limbă engleză din România destinat studiilor din domeniul energiei", după cum se prezintă ROEC (Romania Energy Center).

  Din componență și preocupări rezultă că obiectivul este legat de "pericolul rusesc", o temă comună pentru mai multe asociații, fundații "Think Tank"-uri "pentru domeniul energiei", înființate în România cu finanțare americană. Veți găsi asemenea "energeticieni" în toate combinațiile prin care România și lumea întreagă sunt, de câțiva ani, bombardate cu studii despre amenințarea rusă.

  Tânărul George Vișan a realizat pentru ROEC studii de strategie și apărare pe zona Mării Negre, mai găsim și un studiu favorabil utilizării gazelor de șist. Semnificativ este că, printre "partenerii" ROEC, la loc de cinste se află NATO.

  Postarea despre analiza militar-strategică a lui Vișan
  © Photo : Captură ecran
  Postarea despre analiza militar-strategică a lui Vișan

  George Vișan lucreză și prin ONG-ul "Civitas Politics", unde găsim articole despre "paranoia strategică rusă", despre cum recent încheiatul exercițiu militar "ZAPAD" a fost un preludiu al "invaziei Europei", atacuri la adresa lui Donald Trump, plus o campanie împotriva Coaliției Pentru Familie.

  Revenind la profilul celui care "recomanda" să se folosească pentru jurnalistul Mihai Gâdea arme de "calibru greu, cu fragmenatare", găsim multe chestii care te pun pe gânduri. De exemplu, v-ați putea imagina că există persoane, mai ales tinere și școlite, pentru care bombardamentele atomice de la Hiroșima și Nagasaki "nu au fost evenimente fundamental negative"? Ei bine există, cel puțin un asemenea ins, care se numește Gelu Vișan.

  Vișan, despre holocaustul de la Hiroșima
  © Photo : Captură ecran
  Vișan, despre holocaustul de la Hiroșima

  Mai mult, "analistul" cu de fragmentare publică, fix pe 6 august, ziua holocaustului atomic, o poză de la plecare bombardierului "Enola Gay" în misiune — cu o explicație incredibilă: "Hero of the Day". Și nu, nu e o ironie, dat fiind textul reprodus mai sus.

  Imagine de la plecarea bombardierului către Hiroșima - și comentariul incredibil al lui Vișan
  © Photo : Captură ecran
  Imagine de la plecarea bombardierului către Hiroșima - și comentariul incredibil al lui Vișan

  Dar iată și o mostră de gândire a unui "strateg" al unui Think Tank asociat cu NATO. În text e vorba de premierul Victor Ponta.

  Viziunea ”democratică” a lui Vișan, analist în parteneriat cu NATO!
  © Photo : Captură ecran
  Viziunea ”democratică” a lui Vișan, analist în parteneriat cu NATO!

  Sigur, pentru cine este amator de asemenea bizarerii, profilul lui George Vișan le stă la dispoziție.

  Sunt două aspecte de comentat — nu cred că Mihai Gâdea exagerează când cere autorităților să intervină; cazuri de violență ca urmare a unor postări au fost consemnate — iar când vin îndemnuri de la "strategi" de genul prezentat, te poți aștepta la multe.

  În al doilea rând, apropo de "paranoia" de care vorbea Vișan, mă întreb cât de paranoic trebuie să fii să finanțezi ONG-uri cu asemenea "colaboratori" care să promoveze ideea pericolului perpetuu în lume? Răspunsul pare simplu — nu trebuie să fii paranoic, trebuie să te crezi "Big Bro" al întregii lumi.

  Tematic

  Azi, la 3 dimineața, Mihai Gâdea a fost amenințat cu moartea!
  Update - Sondajul lui Gâdea – rezultate incredibile! PSD, cădere totală!
  Mihai Gâdea a demonstrat: "România va pierde 4.4 miliarde euro în proces"
  Mihai Gâdea anunță dezastrul lui Tudose
  Ciutacu: "Mircea Badea şi Mihai Gâdea - băsişti sub acoperire"
  Sondaj: Rareș Bogdan i-a zdrobit pe Gâdea și Ciutacu!
  Tagurile:
  analize militar-strategice, Mihai Gâdea

  Știrile Zilei