07:52 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Iulian Fota

  Iulian Fota: „E un început de recuperare a României de sub influența Vestului”

  Iulian Fota/Facebook
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (59)
  50721

  Vizita Patriarhului rus Kirill reprezintă un început al acțiunii de recuperare a României de către Rusia, consideră fostul consilier prezidențial pentru securitate, Iulian Fota

  BUCUREȘTI, 30 oct — Sputnik. Fostul consilier prezidențial sub mandatul lui Băsescu și actualul director al Colegiului Național de Informații, Iulian Fota, revine cu un comentariu în legătură cu vizita Patriarhului rus la București, pe care o consideră "un început al acțiunii de recuperare a României de sub influența Vestului".

  Noul comentariu vine ca o precizare la o declarație făcută anterior, care, în opinia lui, ar fi fost „manipulată în mod incorect de Sputnik".

  Potrivit lui Fota, "vizita patriarhului Kirill la București este justificată religios, dar are ca scop principal un obiectiv politic, reafirmarea intenției Rusiei, de a nu renunța la România. Partida anti-occidentală din România, inclusiv cea din BOR are de azi un aliat declarat".

  "Este începutul acțiunii de recuperare a României de sub influența Vestului", subliniază fostul consilier prezidențial.

  În aceeași postare, Iulian Fota mai afirmă că elita ortodoxă rusă ar fi perceput vizita Papei Ioan Paul al II-lea la București în anul 1999 ca "o pierdere a României", pe care ar fi considerat-o "ai lor".

  "Lucru reconfirmat de altfel recent la București când reprezentanții BORU (Biserica Ortodoxă Rusă n.r.) au subliniat unitatea noastră spirituală, a românilor și rușilor. Deci, după opinia rușilor, fie ei și prelați, România este cu fundul în două luntri. Politic suntem uniți cu UE, NATO, Vest dar spiritual suntem uniți cu ei, fiind ortodocși. Deci nu au renunțat la noi", spune directorul Colegiului Național de Informații.

  „Asta e un non-sens, pentru ca nu există dublă loialitate, deci avem deja un conflict, evidențiat de mesajul anti-Occidental al Patriarhului Kirill, sosit la București să ne reeduce", a mai adăugat Fota.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (59)

  Tematic

  Iulian Fota: „E ziua când românii au început să întoarcă spatele Vestului”
  Iulian Fota: Declarația Parlamentului Republicii Moldova este egală cu zero
  Tagurile:
  Colegiul Național de Informații, Consilier prezidențial, Ortodoxie, Biserica Ortodoxă Rusă, Patriarhul Kirill, Iulian Fota, Rusia, România


  Știrile Zilei