19:00 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  194391

  Scandal cu ecouri, acțiune împotriva lui Liviu Dragnea, dejucată - "Fraierilor, să-l înjurați că nu v-a întrebat când are voie să dea un șpriț de ziua lui"

  BUCUREȘTI, 31 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "În timp ce familiile celor de la Colectiv își plâng morții, Dragnea face petrecere", începea mesajul prin care cei de la "Corupția ucide" pregăteau o acțiune greu de calificat împotriva lui Liviu Dragnea.

  Printr-o coincidență insuficient gândită, parlamentarii PSD doreau să-l serbeze pe președintele lor la clubul Floreasca, ziua lui Dragnea fiind pe 28 noiembrie. O parte a presei a transmis știrea deformat, transformând-o într-o inițiativă a lui Dragnea.

  "Liviu Dragnea i-a invitat, luni, 30 octombrie, pe parlamentarii PSD la Clubul Floreasca, pentru a sărbători ziua sa de naștere. Liderul PSD a împlinit 55 de ani duminică, iar petrecerea a organizat-o pentru ziua de luni. Aleșii PSD au fost chemați, după ora 18:00, la Clubul Floreasca pentru a fi cinstiți de Liviu Dragnea", scrie o sursă cu pretenții, "Știrile ProTv", post cu acționariat american.

  Dublu "Fake news", am putea spune, ideea a fost a parlamentarilor, iar ziua lui Dragnea a fost sâmbătă, nu duminică. Cert este că știrea a fost preluată de cei de la "Corupția ucide", care s-au gândit să asocieze această manifestare normală cu o sfidare la adresa comemorării "Colectiv". Ca atare au decis să-i facă șefului PSD o surpriză:

  "Hai cu noi să îi spunem La mulți ani și să îi arătăm ce credem despre felul în care sfidează tragedia celor 65 de morți și sute de răniți!", scrie pe pagina "Corupția ucide". "Ne întâlnim în fața Clubului Floreasca. Dacă ai la îndemână un banner sau poți printa o foaie cu mesajul "Corupția ucide", e perfect. Dacă nu, orice alt mesaj crezi de cuviință".

  Anunț postat pe Facebook de cei de la Corupția ucide
  © Photo : Captură ecran
  Anunț postat pe Facebook de cei de la "Corupția ucide"

  SHARE masiv, să afle cât mai mulți oameni, spun organizatorii "evenimentului". Cert este Liviu Dragnea nu a mai venit, având și treabă cu președintele Senatului, Călin Tăriceanu, în altă locație.

  "Dragnea a renunțat la petrecere", au scris un "update" pe profilul manifestanților, dintre care se și prezentaseră câteva zeci la clubul Floreasca. "Nu știm dacă s-a speriat de reacții sau i-a venit gândul bun și și-a dat seama cât de nepotrivit ar fi fost un astfel de eveniment exact în seara comemorării pentru #colectiv", și-au completat mesajul organizatorii protestului.

  Reacții față de această atitudine ciudată a "rezistenților". Cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu le-a tras un perdaf:

  "Propagandiștii sunt disperați că, prin mijloace specifice, Dragnea s-a extras de la petrecerea pe care se străduiau să-l acuze că o dă ca să sfideze victimele de la Colectiv", scrie Ciutacu. "Nici nu mai contează că dușmanul e în cu totul altă parte decât așteptau ei să fie. Asta e, fraierilor, dacă bateți toba în loc să-l așteptați la ieșire ca să-l înjurați că nu v-a întrebat când are voie să dea un șpriț de ziua lui, vă meritați soarta…".

  Reacția lui Ciutacu a avut ecou — iar un cunoscut blogger și jurnalist, Felix Roncea ("Mișcarea Oamenilor Visători"), a trecut la acțiune.

  "Le-am lăsat și eu un mesaj pe eveniment, întrebându-i dacă nu le e rușine că se folosesc de incidentul acela dramatic pentru propriile interese și direcționari politice, făcând legături fantasmagorice", a scris Felix Roncea. "Bineînțeles ca au dat block și au sters, sunt demni de o dictatură — ăia n-au nici o legătură cu "colectivul", se folosesc de incident", a completat bloggerul.

  Incitat, Victor Ciutacu a scris pe profilul său de Facebook părerea despre cei care au organizat manifestarea anti-Dragnea, nemenajându-i de fel.

  "Dacă mă întrebi pe mine, sunt uneltele unor ticăloși, dar nu doar ei au propagat ursăria asta proastă cu strâns lumea în fața cârciumii — au susținere ca la balamuc la nivelul unor viermi cu pretenții de formatori de opinie", a scris Ciutacu, făcând referire la unele prezențe TV care au transmis idei de felul "sfidează memoria Colectiv".

  Tematic

  Ciutacu se revoltă - face praf un politician important și sistemul numirilor
  Ciutacu: "Mâine vin mascații, nu furăm împreună, nici nu împărțim prada"
  "Dezvăluitorul" lui Ciutacu: "Dragnea e mort. PSD-ul e îngropat"
  Victor Ciutacu și Mircea Badea au fost furați, sume importante
  Victor Ciutacu: ”Sunt un evreu care discriminează țigăncile cu fuste”
  Victor Ciutacu: ”Mesaj radical pentru securiști”
  Surpriză totală: Ciutacu îl face praf pe ministrul Justiției!
  Ciutacu, bănuit că a primit materialele cu Kovesi - i s-a spart contul!
  Legătura ascunsă între Ciutacu și Kovesi
  Tagurile:
  jurnaliști, Victor Ciutacu

  Știrile Zilei