18:52 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Leader of Romania's leftist Social Democratic Party (PSD) Liviu Dragnea gestures during a news conference following the end of the parliamentary elections, in Bucharest, Romania December 11, 2016

  Declarație șocantă: "Hans Klemm - şantajat de Liviu Dragnea"

  © REUTERS / Inquam Photos/Octav Ganea
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)
  90321

  "Liviu Dragnea l-a condiționat pe Klemm cu achiziționarea rachetelor Patriot - nu am fost o muscă pe perete în biroul domnului Dragnea"

  BUCUREȘTI, 20 nov — Sputnik, D.D. Într-o declarație acordată agenției "Știri pe surse", realizatorul TV Rareș Bogdan a făcut o afirmație incredibilă — ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, "ar fi fost şantajat de Liviu Dragnea în chestiunea rachetelor Patriot".

  "Conform surselor mele și mă bazez doar pe aceste surse, că nu am fost o muscă pe perete în biroul domnului Dragnea, se pare că în discuția în care a avut-o cu Klemm la Parlament, Dragnea l-a condiționat pe Klemm cu achiziționarea rachetelor Patriot și chiar i-a reproșat că o parte dintre problemele pe care le are se datorează americanilor", a declarat Rareș Bogdan, conform sursei menționate.

  Desigur, afirmația este nu numai incredibilă, dar frizează chiar ridicolul. Așa cum am demonstrat pe bază de probe, Hans Klemm este un profesionist al diplomației, cu misiuni grele pe cartea de vizită. În privința rachetelor "Patriot", cu toate că sunt o afacere extrem de proastă și o inutitlă cheltuială enormă, decizia a fost luată la nivelul ambelor state.

  De celalată parte, Rareș Bogdan este cunoscut pentru atacurile sale dezlănțuite dincolo de limitele regelementărilor în vigoare, pentru care a și fost penalizat de CNA, dar și pentru vehemența cu care se manifestă împotriva PSD și a lui Dragnea, în special.

  Întâlnirea de care amintește Bogdan a avut într-adevăr loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor și a durat cam 30 de minute. Oficial, întânirea a avut ca suiect susținerea înfiinţării Muzeului Holocaustului la Bucureşti — iar ca probă în acest sens este prezența la întâlnire a lui Radu Ioanid, director la Muzeul Holocaustului din Washington.

  Chiar și unul dintre colaboratorii lui Rareş Bogdan, ONG-istul Alexandru Cumpănaşu, îl contrazice pe Bogdan.

  "Din surse diplomatice foarte bine documentate, de la Washington și de la București, vă pot spune că ideea șantajului la Ambasadorul Klemm de către Dragnea nu este reală. Acesta nu a condiționat în ultima întâlnire cumpărarea de armament de către Guvernul României de acceptarea de către SUA a legilor justiției sau 'rezolvarea' anumitor dosare penale", a declarat Alexandru Cumpănaşu aceleeași agenții "Știri pe surse".

  De menționat că unul dintre ONG-urile lui Alexandru Cumpănaşu este beneficiarul unor fonduri de la stat, fapt acuzat de mulți jurnaliști. De asemenea, în ciuda unor atitudini vehemente și total deplasate în chestiuni de politică externă și internă, a fost incitat chiar la manifestări ale PSD să conferențieze. Mai mulți jurmaliști au pus sub semnul întrebării studiile pe care Cumpănașu le-ar fi urmat, acesta nefurnizând vreo probă concludentă în acest sens.

  Concluzia este că afirmația lui Rareș Bogdan ține de domeniul ridicolului — sau al bizarului, caz în care ar trebui poate cercetată de colaboratorul său Oreste — dar poate fi și o metodă deplasată (a lui Rareș Bogdan și a agenției de presă citate) de a capta atenția mass media și a opiniei publice.

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)

  Tematic

  Sondaj: Sunteți de acord cu schimbarea ambasadorului Hans Klemm?
  Hans Klemm, atacat de cetățeni pentru propaganda "anticorupției"
  Pleșoianu l-a făcut praf pe ambasadorul Klemm și a demascat implicarea SUA
  Ministru făcut praf de cetățeni după întâlnirea cu Hans Klemm
  Klemm felicită România pentru achiziția de rachete. Secretele lobby-ului militar
  Presa lui Trump îl atacă pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm
  Magistrații din România: Hans Klemm aduce o gravă atingere imaginii justiției
  Hans Klemm spune că SUA fac anticorupție în România de 20 de ani
  Tagurile:
  declarație, șocant, Hans Klemm, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei