09:12 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Liviu Pleșoianu

  Liviu Pleșoianu, curaj maxim - îi face praf pe americani!

  © Facebook / Liviu Pleșoianu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)
  9204344

  "Comunicatul SUA transpiră multă INEPȚIE, România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră"

  BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Dragă Departament de Stat, să pricepi un lucru: România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră!", scrie Liviu Pleșoianu într-o reacție extrem de rapidă la mesajul transmis de Departamentul de Stat.

  Ieri seară, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a transmis un mesaj Parlamentului României prin care cere respingerea prevederilor din propunerea de modificare a legilor Justiției, aflată în dezbatere — care "subminează lupta anticorupție".

  "Pentru că te adresezi Parlamentului României, îți voi răspunde ca parlamentar al României", scrie Pleșoianu Departamentului de Stat. "Înainte de toate, te informez că, în România, „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării" (…) și că România este „stat suveran și independent"".

  Iar Pleșoianu, ca parlamentar român, se "încăpățânează" să respecte Constituția, "indiferent cât de mult te-ar deranja pe tine asta" — se adresează din nou Pleșoianu instituției diplomației SUA.

  "Cred că, redactând acest comunicat de presă, nu poți avea ca punct de plecare decât două premise: convingerea că poporul român este IDIOT sau convingerea că poporul român acceptă ca România să fie al 51-lea stat american", scrie Pleșoianu. "În sine, comunicatul transpiră atât de multă INEPȚIE încât îmi e pur și simplu jenă că cineva a fost în stare să conceapă așa ceva".

  În ptivința argumentelor aduse americani, Pleșoianu consideră că acestea nu există — "fără a aduce măcar o câtime de sfert de argument bazat pe ceva concret, ni se aruncă în țărână niște clișee, în speranța că ne vom repezi precum curcanii, în ogradă, pentru a le culege de pe jos și a ni le îndesa în gușă", descrie plastic deputatul mesajul SUA.

  "Ei bine, dragă Departament de Stat, „I urge you" să pricepi un lucru: România nu e nici țară de IDIOȚI, nici COLONIA voastră!", scrie în finalul postării Liviu Pleșoianu, care semnează în același stil — "Deputat al Parlamentului României — Stat SUVERAN și INDEPENDENT".

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)
  Tagurile:
  americani, Liviu Pleșoianu, România


  Știrile Zilei