10:27 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Șerban Nicolae

  Șerban Nicolae lovește: Hans Klemm generează antipatie față de SUA

  © Photo: Facebook / Șerban Nicolae
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)
  67230

  "Văd o exacerbare a unor sentimente antiamericane, a unor antipatii față de SUA. România nu are angajament de servilism, de slugărnicie sau de poziție inferioară"

  BUCUREȘTI, 28 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Acest comunicat extrem de bizar, care încalcă toate uzanțele specifice relațiilor internaționale între două state, cu atât mai mult între două state partenere, așa cum sunt România și SUA" — în acest fel descrie senatorul Șerban Nicolae comunicatul Departamentului de Stat.

  Iar ca o descriere din mai multe unghiuri, Șerban Nicolae completează: "Inutil ca demers, nu aduce niciun beneficiu, de utilitate de interes public, ilogic sub aspectul construcției, iar în ceea ce privește România este profund ofensator".

  De asemenea, faptul în sine, ca Departamentul de stat să își permită să ceară imperativ Parlamentului României ceva, este inacceptabil, consideră senatorul PSD.

  Șerban Nicolae atrage atenția și asupra reacției publice, care s-ar putea întoarce împotriva SUA după controversatul comunicat.

  "Nu cred că, în urma unui asemenea comunicat, există vreun cetățean român întreg la cap care să spună: "Până acum nu-i simpatizam pe americani dar, dintr-o dată, văzând un astfel de comunicat, am devenit filoamerican"", spune Șerban Nicolae.

  Senatorul jurist îl acuză voalat pe ambasadorul Hans Klemm de o legătură cu comunicatul Departamentului de Stat.

  "Ceea ce apare în acest comunicat a spus dl. Klemm cu câteva ore înainte la o televiziune", dezvăluie Șerban Nicolae. "Întâi s-a pronunțat Klemm și după aia s-a pronunțat cabinetul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA — lucrurile sunt cel puțin bizare și trebuie tratate ca atare", consideră senatorul.

  Șerban Nicolae atrage atenția și asupra atitudinii promovate în ultimii ani "de acest funcționar cel puțin bizar care este Hans Klemm" și care, în opinia sa, nu ar aduce vreun beneficiu relațiilor româno-americane. Dimpotrivă, spune senatorul, "văd o exacerbare a unor sentimente antiamericane, o exacerbare a unor antipatii față de SUA.

  "Faptul că Hans Klemm își face poze cu drapelul așa zisului ținut secuiesc și că i se pare firesc că se duce oriunde în România că așa e misiunea lui de ambasador. (…) România nu are niciun fel de angajament de servilism sau de slugărnicie sau de poziție inferioară. România este un stat cu drepturi egale în toate angajamentele sale internaționale (…) și nu avem de dat extemporale sau de a ne justifica poziția", a spus senatorul PSD, transmite Agerpres

  Тема:
  Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)

  Tematic

  Coincidență bizară: ONG se coalizează imediat după mesajul SUA
  Mircea Badea: "Iohannis și comunicatul SUA - multe miliarde de dolari"
  SONDAJ: Credeți că România trebuie să reacționeze la comunicatul SUA?
  SUA aruncă masca: România e colonie, trebuie să se învețe cu comenzile!
  Liviu Pleșoianu, curaj maxim - îi face praf pe americani!
  Tagurile:
  Comunicatul SUA, Reacție, Șerban Nicolae, Hans Klemm


  Știrile Zilei