00:00 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.42
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.71
  Liviu Pleșoianu

  Liviu Pleșoianu începe în forță: dezvăluire tare despre manipularea străină

  © Photo: Liviu Pleșoianu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  7750487

  "O grupare transnațională care finanțează #MANIPULAREA, prin intermediul unor mercenari din ONG-uri de tip „guerilla" - e implicat un fost ambasador SUA

  BUCUREȘTI, 11 dec — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "De ce nu sunt proteste „#" în Franța chiar acum — pentru că statul francez NU le-a permis altora să-i manipuleze cetățenii și pentru că francezii își iubesc patria și nu au fost învățați să și-o urască, să și-o minimalizeze!", scrie Pleșoianu în debutul unui articol care va avea cu siguranță ecouri.

  Pleșoianu face această comparație pornind de la un eveniment din Franța, similar cu ceea ce se petrece în România. Consiliul Constituțional din Franța a respins o sesizare a Uniunii Sindicale a Magistraţilor stabilind că este constituțional ca magistraţii parchetelor judiciare să fie #SUBORDONAȚI Ministerului Justiţiei: „articolele asigură o conciliere echilibrată între principiul independenţei autorităţii judiciare şi prerogativele Guvernului", citează deputatul PSD din hotărârea instanței constituționale franceze.

  "De ce nu sunt chiar acum zeci de mii de oameni pe străzile Parisului cerând „arestarea membrilor Consiliului Constituțional" și „ocuparea Parlamentului"?", întreabă Pleșoianu. "Pentru un singur și foarte simplu motiv: Franța nu le-a permis altor state să finanțeze, prin ambasade și ONG-uri de tip „guerrilla", #MANIPULAREA cetățenilor săi!", este explicația sa.

  Liviu Pleșoianu consideră în România politicile și deciziile țării au fost preluate de "o grupare metastatală și transnațională care finanțează #MANIPULAREA, prin intermediul unor #MERCENARI din ONG-uri", dar și prin câteva mass media pe care le numește "Unitățile de Manipulare" dând ca exemple Hotnews și Ziare.com.

  Partea cea mai dură a analizei lui Pleșoianu vine abia acum, și se referă la fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein (ambasador între 2009 și 2012) din care citează câteva pasaje interesante:

  "Oriunde merg în România, mă întâlnesc cu tineri. Mulţi dintre ei fie au trăit în străinătate şi s-au întors pentru a-şi lansa propriile firme, fie lucrează pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet".

  "Pe aceşti tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei şi Canadei într-un program pe care l-am numit Restart Romania. Am creat un website şi le-am cerut tuturor românilor interesaţi să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupţiei".

  „100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanţat. Aceşti cetăţeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiţi mentalitatea corupţiei”.

  "Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeaşi idee pentru reformarea sistemului educaţional, peste 40.000 de români au răspuns apelului”.

  "Aceşti 140.000 de "restarteri", cum îi numim noi, sunt agenţi ai schimbării care vor susţine aceste reforme şi vor sprijini aceste instituţii".

  Este un discurs susținut pe 4 iulie 2012, cu ocazia zilei naționale a SUA — și care definește atât modul prin care s-a lucrat asupra celor care ies acum în stradă, dar și cum de avem de-a face cu fenomenul respingerii ideilor naționale și a "minimalizării" autorității statului.

  Pleșoianu mai aruncă o săgeată la adresa manipulării americane, vorbind de Monica Macovei care, în opinia sa, este o rotiță în același mecanism, nu un motor.

  "Vorbim despre același ambasador american care spunea că MONICA MACOVEI este #MENTORUL său….Fals. Monica Macovei nu era mentorul său, era omul său, omul lor… La fel cum e și acum", a scris Liviu pleșoianu pe pagina sa de Facebook.

  Tematic

  Pleșoianu îl face de doi bani pe Tudose - acuzație dură
  Pleșoianu - tupeu total, intră peste americani la ei acasă!
  Liviu Pleșoianu, curaj maxim - îi face praf pe americani!
  Liviu Pleșoianu - reacție dură față de atitudinea PSD
  Pleșoianu - război deschis cu ONG și sorosiști - replică puternică!
  Tagurile:
  Manipularea străină, PSD, Liviu Pleșoianu, România


  Știrile Zilei