11:00 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  479106

  SUA are ca obiectiv sacrificarea democrației și prosperității din România prin intermediul așa-numitului stat-paralel, ale cărui instrumente sunt diverse instituții media, cele trei partide din opoziție (PNL, USR și România 100), precum și manifestanții #rezist, o minoritate radicalizată

  BUCUREȘTI, 10 dec — Sputnik. Analistul politic Bogdan Duca a comentat ultimele declarații ale ambasadorului SUA, Hans Klemm, în legătură cu lupta împotriva corupției și reforma justiției. În opinia lui, diplomatul american susține conștient "un mecanism para-statal (sau stat paralel) care nu doar că nu are legitimitate democratică, dar e imun la ideea de democrație".

  "Hans Klemm nu e prost. El știe că obiectivele SUA în România necesită sacrificarea democrației, prosperității și securității națiunii române. Nu e nici măcar emoțional când vine vorba de chestiile astea: nu suntem prima țară pe care SUA o pune pe butuci contra cost (și costul e suficient de mare ca să merite)", a scris Bogdan Duca pe Facebook.

  "Știe și el cât de coruptă este România", notează în continuare Bogdan Duca, „doar prin corupție și trafic de influență funcționează neocolonialismul american. Nu a venit șeful lui la București să ne convingă „noaptea, ca hoții", să le dăm 3,9 miliarde de dolari pentru niște rachete?".

  Mai jos, Bogdan Ducă menționează ceea ce numește mecanismul neocolonial: o minoritate radicalizată, platforme de presă care isterizează societatea și cele trei partide ale "statului paralel" (PNL, USR și România 100).

  "Ce mai știe Klemm este faptul că, deși există o minoritate radicalizată pusă la dispoziția acestui mecanism neocolonial, deși există platforme de presă care au ca obiectiv doar isterizarea societății, deși există (de ieri) 3 partide ale statului paralel, care ar trebui să dea o vagă legitimare democratică, societatea românească știe", scrie în continuare Duca.

  În contextul existenței acestor structuri, în opinia analistului, Hans Klemm nici nu se mai străduiește să fie convingător, "căci minoritatea isterică #rezist e deja convinsă de toate prostiile, iar restul României s-a trezit și aburii euro-atlantismului se ridică încetișor, ca cei ai beției când ieși din mahmureală…".

  Aici evocarea "amenințării rusești", potrivit analistului, apare ca un soi de șantaj din partea SUA în adresa românilor.

  "Acum o încearcă pe aia cu „vin rușii dacă nu păpați cuminți tot rahatul nostru". Era mai credibil dacă ne spunea „dacă nu sunteți cuminți, nu o să vină Moșul"….", conchide Bogdan Duca.

  Tematic

  În cădere totală de popularitate, Klemm recurge la o manevră penibilă!
  Șerban Nicolae lovește: Hans Klemm generează antipatie față de SUA
  Klemm, o nouă declarație șocantă și cinică despre România
  Răzvan Savaliuc îl face praf pe ambasadorul Hans Klemm
  Declarație șocantă: "Hans Klemm - şantajat de Liviu Dragnea"
  Sondaj: Sunteți de acord cu schimbarea ambasadorului Hans Klemm?
  Hans Klemm, atacat de cetățeni pentru propaganda "anticorupției"
  Pleșoianu l-a făcut praf pe ambasadorul Klemm și a demascat implicarea SUA
  Ministru făcut praf de cetățeni după întâlnirea cu Hans Klemm
  Klemm felicită România pentru achiziția de rachete. Secretele lobby-ului militar
  Tagurile:
  Colonie, statul paralel, Ambasadorul SUA, Platforma România 100, PNL, USR, Hans Klemm, Bogdan Duca, SUA, România


  Știrile Zilei