23:57 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Donald Trump

  Alertă: Greșeală imensă a lui Trump - și înfrângere cu consecințe majore

  © AP Photo / Matt Rourke
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  77750

  Campania de distrugere a imaginii câștigă în SUA: americanii au ascultat învinuiri absurde și au refuzat varianta lui Trump care însemna mari reduceri de impozite

  BUCUREȘTI, 13 dec — Sputnik, Evan Răutu. După ce la finele săptămânii a transmis un semnal puternic susținătorilor săi și întregii lumi, președintele Donald Trump a primit azi o puternică lovitură din partea electoratului, pierzând avantajul și posibilitatea de a introduce reforme în Senat.

  În această noapte democrații, adversarii președintelui, au repurtat victorie în statul Alabama, fief tradițional al republicanilor, candidatul democrat pentru Senat, Doug Jones, învingându-l pe republicanul Roy Moore.

  Înfrângerea republicanilor se datorează exclusiv lui Donald Trump, care l-a susținut pe Moore, în ciuda campaniei teribile în presă în care acesta era acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minore.

  Mai mult, Trump l-a și care a fost susținut pe Roy Moore împotriva majorității senatorilor și congresmenilor republicani care l-au respins pe Moore după ce presa a făcut publice publicarea mărturiile femeilor care ar fi fost abuzate sexual.

  De remarcat că acuzațiile par a fi opera acelorași adeversari declarați ai lui Trump, grupările tip Soros care controlează mare parte din mass media americană. Acuzații sunt suspecte pentru că Roy Moore a fost judecător la Curtea Supremă a statului, are 70 de ani, iar hărțuirile ar fi avut loc acum… 40 de ani!

  În plus, nu este vorba de contact sexual propriu zis ci doar de "încercări" de "inițiere" de contact sexual… Evident, Roy Moore a negat toate aceste acuzații. Cu toate acestea, opinia publică a fost impresionată de campania de presă, iar reublicanii pierd pentru prima oară după 25 de ani în Alabama.

  Poziția lui Donald Trump este dificilă pentru că majoritatea de 51 din 100 de locuri oferă puține posibilități de a obțin susținerea în Senat a reformei sale privind mari reduceri de impozite.

  Doug Jones, 63 de ani, este un fost procuror, care și-a bazat campania pe susținrea afro-americanilor și pe acuzațiile aduse ui Moore, în ciuda lipsei de probe și a absurdității situației — cei doi fiind zeci de ani parte a aceluiași sistem de justiție. 

  Tematic

  Protest la ambasada SUA de la București împotriva deciziei lui Trump
  Trump despre „presa americană mincinoasă”: a ieșit de sub control!
  Decizia lui Trump privind Ierusalimul: reacţia lumii arabe
  Tagurile:
  senat, decizii, Donald Trump, SUA


  Știrile Zilei