06:29 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Victor Ciutacu

  Ciutacu îi face praf pe protestatarii #REZIST - "șefi peste neghiobi"

  © Facebook / Victor Ciutacu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  770120

  "Sunteți câteva zeci de mii la nivelul unei țări de aproximativ douăzeci de milioane, jalnic de puțini pentru nemulțumirea generală pe care o clamați".

  BUCUREȘTI, 19 dec — Sputnik, Evan Răutu. "V-aș delimita un teritoriu unde să vă arestați între voi, să vă luptați anarhic ca fiarele pentru puterea iluzorie de șefi peste neghiobi și să declamați gratis îndemnuri mobilizatoare", le transmite cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu susținătorilor mișcării #REZIST.

  Într-un vituperant articol postat pe blogul personal, text intitulat "Republica autonomă Martorii lu´ #REZIST, zonă liberă de conștiință", Victor Ciutacu le atrage atenția protestatarilor să nu își mai aroge calitatea de reprezentativ pentru popor.

  "Băi, martorii lu' #rezist, #nextlevel, #văvedem și care mai sunteți pe felie, nu vă mai alintați că voi sunteți poporul", scrie Ciutacu. "Sunteți câteva zeci de mii la nivelul unei țări de aproximativ douăzeci de milioane, jalnic de puțini pentru nemulțumirea generală pe care o clamați".

  Apoi, Ciutacu face o descriere a celor care susțin mișcarea de protest, subliniind, sarcastic, interesul acestora:

  "Vă țin isonul niște magistrați disperați că-și pierd aura de zei, avantajele imorale și montați de la spate că ei sunt clasa conducătoare și că fac și legea, nu doar o aplică".

  Ziaristul ironizează manifestările protestatarilor, dar și proba de ignoranță oferită recent de unul dintre promotorii și organizatorii manifestațiilor, care nu a știut să răspundă care sunt puterile statului.

  "Recitați ca niște papagali slogane învățate pe de rost, nu sunteți în stare să răspundeți (fără să citiți din învățăturile propagandei securității) ce vă nemulțumește, aprindeți mimetic lanternele telefoanelor, sunteți încântați că arătați ca podoabele de Crăciun și vă citați unii pe alții ca niște sectanți acerebrali care se botează în piscine și își închipuie că-s pe creasta valului nemuririi".

  În fine, Ciutacu le transmite protestatarilor un mesaj de dispreț total, dar și o propunere inedită: să li se delimiteze un teritoriu unde "să se aresteze între ei".

  "Mi-e silă de voi, ați făcut irespirabil aerul și așa îmbâcsit peste măsură și, dacă aș avea puterea asta, v-aș delimita un teritoriu unde să vă arestați între voi, să vă luptați anarhic ca fiarele pentru puterea iluzorie de șefi peste neghiobi și să declamați gratis îndemnuri mobilizatoare", a scris Vitor Ciutacu pe blogul personal.

  Tematic

  Ciutacu îl distruge pe Ludovic Orban - șuvoi de vorbe grele!
  Ciutacu, neobișnuit despre Kovesi - și pregătirea unei lovituri în stradă
  Ciutacu și alți jurnaliști reacționează: "Sunt uneltele unor ticăloși"
  Tagurile:
  protestatari, REZIST, Victor Ciutacu


  Știrile Zilei