12:43 25 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.29
 • USD17.48
 • RUB0.23
 • RON4.37
 • UAH0.62
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  81263

  Americanii de la Raytheon finanțează, din banii românilor, o grupare care acționează pe față, instigând împotriva Guvernului și Parlamentului!

  BUCUREȘTI, 21 dec — Sputnik, Evan Răutu. "Romania a cumpărat Patriot. Detalii despre avantajele achiziției" — acesta e titlul sub care apare un articol pe agenția Hotnews, cunoscută susținătoare a protestelor antiguvernamentale și anti-Coaliție.

  În articol se scrie că "bateriile care vor ajunge în țară sunt noi, în cea mai modernă configurație din acest moment", ceea ce ar contrazice opiniile exprimate de specialiști că sunt ceva mai vechi.

  În plus, se vorbește de "valorificarea parteneriatelor economice", primul beneficiar fiind Aerostar Bacău. Interesantă și chestiunea asta.

  Apoi, se intră într-o zonă de afirmații de-a dreptul suspecte de genul "orașele și infrastructura țării au nevoie de protecție adecvată în fața potențialelor amenințări pe care le-ar avea de confruntat țara".

  Care sunt acestea, nu se știe exact, dar se spune că "rapoartele de securitate ale aliaților NATO și statelor membre UE au arătat ca amenințările cu rachete balistice au crescut in complexitate și intensitate în ultimii ani".

  Măi, să fie!… Apoi se reia ideea că "industria românească va contribui", dar și că intenția companiei producătoare a sistemelor Patriot (…) să ajute la crearea de locuri de muncă și să contribuie la revitalizarea industriei de apărare".

  Toate bune și frumoase în știrea respectivă, când, deodată, văd un rând plasat discret, deasupra textului: "Articol susținut de Raytheon" — adică de firma producătoare a rachetelor Patriot, cea care încasează banii românilor!

  Rachete patriot, captură ecran
  © Photo : captură ecran
  Rachete patriot, captură ecran

  Deci, de fapt, e un text publicitar, reclamă și nu orice reclamă! Adică românii plătesc, guvernul și Coaliția aprobă plata și dau peste cap bugetul, iar americanii companiei profitoare dau bani… unei guri de tun antiguvernamentale și anti-Coaliție!

  Cu alte cuvinte, americanii finanțează, din banii românilor, o grupare care acționează pe față, instigând împotriva guvernului și parlamentului — vezi și articolele publicate azi, la care a făcut referire Sputnik, în alt material! Curat parteneriat strategic!

  Rachete patriot, captură ecran
  © Photo : captură ecran
  Rachete patriot, captură ecran

  În concluzie, nu cred că rachetele Patriot mai au nevoie de reclamă — puteau nici să nu meargă, să fie pline și cu M&M, că România tot dădea banii, de folos oricum nu sunt — Doamne, feri, să fie! — așa că nevoia de reclamă se traduce într-un singur fel: finanțarea principalei grupări media a #REZIST — și nu oricum, după ce s-a făcut plata, deci… finanțarea e pe banii noștri, ai românilor!

  Tagurile:
  banii românilor, SUA, Reclama, rachete Patriot, România

  Știrile Zilei