21:54 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Proteste la București

  „#Rezistenţii" vor pensii speciale pentru că... au stat în frig!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  186499

  „Cea mai obişnuită minciună este aceea pe care ne-o spunem nouă înşine". Nietzsche

  BUCUREȘTI, 24 dec — Sputnik, Georgiana Arsene. O protestatară din Iaşi dă dovadă, pe pagina sa de socializare, de aroganţă maximă. Aceasta propune, nici mai mult, nici mai puţin, ca ei, cei de la #rezist, să primească pensii speciale la bătrâneţe. Argumentele sunt de-a dreptul hilare, dar, având în vedere că în România nu ar mai trebui să ne mai mire ceva, nu putem decât să sperăm că această propunere nu va avea viitor.

  „Abia noi, cei de la #Rezist am merita pensii speciale la bătrâneţe. Asta numai pentru cât ne-a tremurat carnea pe noi de frig, pentru stresul şi eforturile făcute să apărăm democraţia sau ce-a mai rămas din ea. Atât cât am putut şi noi…".

  Acest mesaj sfidează nu doar pensionarii care, după o viaţă de muncă, au pensii de mizerie, ci şi pe toţi cei care, pentru a-şi asigura veniturile necesare, sunt nevoiţi să aibă câte două sau chiar trei joburi. Este definitorie pentru gândirea celor de la #Rezist o atitudine de superioritate faţă de cei care nu le împărtăşesc viziunea.

  Mă întreb, însă, cum a apărat democraţia? Şi faţă de cine? Pentru că, dacă respectiva ar fi trăit într-o dictatură, nu mai avea dreptul să iasă la protest ca pe bulevard, la promenadă şi nici nu ar fi mai visat la pensii speciale numai pentru că… a stat în frig.

  Postare Oana Vasiliu, captură ecran
  © Photo : Captură ecran
  Postare Oana Vasiliu, captură ecran

  Tematic

  Americanii fac reclamă la rachete ”Patriot” în presa #REZIST – pe banii României
  Ciutacu îi face praf pe protestatarii #REZIST - "șefi peste neghiobi"
  #REZIST face de rușine România la nivel european - Tillerson, implicat!
  Tagurile:
  Rezist, pensii, București
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1271
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164