12:57 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Liviu Dragnea

  Zi crucială pentru PSD - Dragnea are o singură șansă!

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  378 0 0

  Președintele PSD trebuie să facă față astăzi celei mai dure ședințe a Comitetului Executiv

  BUCUREȘTI, 8 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Sputnik a publicat săptămâna trecută un articol în care dezvăluia, din surse interne, starea de nemulțumire generală din PSD. Surse interne din PSD au declarat că liderii unora dintre cele mai importante organizații județene sunt revoltați de felul în care s-au făcut numiri în ministere, la nivelul secretarilor de stat, dar și la agenții și direcții județene.

  "Cabinetul 1" este indicat de premierul Tudose ca principal autor al acestor numiri, fără vreo legătură cu partidul. "Nu mai ești partidul, ești pe persoană fizică", i-ar fi spus Tudose lui Dragnea, refuzând totodată orice propunere venită din partea acestuia.

  În acest context, PSD se adună în jurul lui Nicu Bădălău, președintele executiv al PSD, cel care a avut și inițiativa unor discuții tranșante cu președintele Dragnea.

  "Simțind că PSD se coalizează cu Nicu Bădălău, Liviu Dragnea va încerca să lovească în acesta, dorind prin aceasta să dea o lecție celor din partid care îi contestă autoritatea", menționam în articolul respectiv.

  Din informațiile noastre, astăzi va avea loc o discuție tranșantă vizând principii clare pentru numiri și se va decide îndepărtarea unor persoane din diferite funcții din Executiv impuse de Dragnea.

  Locul lui Dragnea nu va fi amenințat, dar după ședința de azi, reprezentanți ai celor mai importante organizații din țară vor avea un cuvânt mult mai greu de spus în toate deciziile privind numirile în demnități centrale.

  Unele dintre cele mai puternice organizații județene și-au exprimat deschis nemulțumirea față de politica dusă de Liviu Dragnea, printre acestea numărându-se și cele din sudul țării, până acum centrul de putere al președintelui PSD.

  Cu alte cuvinte, în acest moment Liviu Dragnea are o singură șansă — satisfacerea dorințelor acestor organizații; orice altă tentativă l-ar lăsa fără sprijin politic în propriul partid, fapt care, în contextul problemelor pe care le are în justiție — dar și a celor de imagine — l-ar pune într-o situația de a părăsi brusc prima scenă politică.

  Azi, de la ora 14.00, la sediul PSD din Kiseleff va avea loc Comitetul Executiv al PSD. Vom reveni cu alte detalii.

  Tematic

  Firea - președinte, dar PSD ia în calcul și candidați din afară: "Să câştigăm!"
  Replică tare la Codrin: "Terminați, PSD nu va fi lăsat să câștige președinția"
  Mesaj #REZIST - grenade pentru pensionarii PSD... "utili doar morți"!
  Tagurile:
  Ședința Cex, PSD, Liviu Dragnea, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei