21:30 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Laura Codruța Kovesi

  Reținerea liderului PSD - Laura Kovesi și-a depus candidatura

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (118)
  340146

  Motive pentru ca #REZIST să ceară, poate chiar la mitingul de sâmbătă, preluarea ștafetei de la Iohannis de către Laura Kovesi

  BUCUREȘTI, 18 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Informația pare clară: preşedintele PSD Neamţ și șef al CJ, Ionel Arsene, a fost reţinut de DNA (Serviciul Teritorial) Bacău pentru trafic de influenţă. Fost deputat, aceste ar fi primit în 2013 100.000 de euro pentru a îşi folosi influenţa asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate.

  "În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală", anunță DNA printr-un comunicat

  Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari, mai precizează DNA.

  Mâine, 19 ianuarie 2018, Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Ionel Arsene a fost unul dintre cei mai vehemenți lideri care au militat pentru retragerea sprijinului politic lui Tudose și care au solicitat convocarea de urgență a Comitetului Executiv al PSD.

  Această reținere spectaculoasă survine exact pe valul de nemulțumire împotriva lui Iohannis al grupărilor anti-PSD. Practic, mișcarea DNA ridică mult în ochii acetora nu doar imaginea Laurei Kovesi, dar și ideea ca temuta procuroare să devină candidatul anti-PSD la președinția României.

  Am apreciat în premieră că Laura Kovesi ar putea aborda o carieră politică, așa cum s-a întâmplat cu predecesorul său italian Antonio di Pietro, conducătorul operațiunii „Mâini curate" (Mani pullite), dar cu mai mult succes.

  Laura Kovesi
  © AP Photo / Vadim Ghirda

  Ulterior, ideea a fost analizată și de alți vectori media — în cursul emisiunii de ieri, cunoscutul realizator Rareș Bogdan a vehiculat mult ideea candidaturii Laurei Kovesi.

  Suprapunerea peste gestul lui Iohannis a arestării liderului PSD de Neamț, astăzi, a extinderii dosarului Teldrum, ieri, constituie motive pentru ca #REZIST să ceară, poate chiar la mitingul de sâmbătă, preluarea de către Laura Kovesi a ștafetei lui Iohannis. Deigur, atunci când se va putea, legal.

  Altfel spus, evenimentele de ieri și de azi sunt un fel de… depunere a candidaturii Laurei Kovesi la alegerile prezidențiale din 2019. 

  Update: Iată și reacția Antenei 3, o observație a uneia dintre cele mai serioase și echilibrate realizatoare, Alessandra Stoicescu.

  Audieri la DNA, captură TV
  © Photo : captură ecran
  Audieri la DNA, captură TV
  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (118)

  Tematic

  Decretul lui Iohannis de desemnare a candidatului a fost rectificat
  Declaraţie şoc: Iohannis, candidatul lui Dragnea la prezidenţiale
  Magdalena Bistriceanu, mesaj dur chiar pe pagina lui Iohannis: „l-ați trădat”
  Tagurile:
  Candidatură, Premier, PSD, DNA, Mihai Tudose, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei