18:10 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Armata SUA

  De ce rușii nu acceptă o „pace americană”

  CC BY 2.0 / The U.S. Army / U.S. Army Soldiers of the 143rd Field Artillery Battalion
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  47160

  Prezentatorul TV din Rusia Vladimir Soloviov i-a explicat politologului Nikolai Zlobin de ce Rusia nu acceptă „pacea americană”

  BUCUREȘTI, 12 feb — Sputnik. Politologul din SUA Nikolai Zlobin a declarat în cadrul talk-showului "O seară cu Vladimir Soloviov", de la postul de televiziune Rossia 1, că motivele sancțiunilor americane sunt determinate de dorința Moscovei de a împiedica o "pace americană".

  „Rușii vor o pace în care americanii ar avea o influență mai mică", a adăugat Zlobin, „ceea ce presupune că Washingtonul își dorește să-i lovească rațional prin sancțiuni economice".

  Gazda emisiunii, Vladimir Soloviov, a replicat că „pacea americană" presupune o lume în care "au loc agresiuni asupra diverselor state fără vreo decizie a Consiliului de Securitate al ONU".

  „O astfel de lume este neplăcută nu doar pentru Rusia. În trecut, împotriva invaziei SUA în Irak, contrar rezoluției ONU, s-au pronunțat Franța și Germania", a adăugat jurnalistul.

  "Dacă SUA vor să se substituie tuturor normelor internaționale, atunci nu suntem de acord cu acest lucru. Iată de ce nu le-am transmis lor suveranitatea noastră și nu vrem ca astfel de decizii să fie luate ignorând legislația internațională”, a subliniat Soloviov.

  Un alt participant la emisiune, politologul Andrei Sidorov, a declarat că în problema sancțiunilor "Rusia are doar două opțiuni: să se predea sau să lovească".

  Soloviov a răspuns că rușii nu cunosc noțiunea de "predare". În acest fel, Rusia nu are o altă cale decât să se opună tentativelor SUA de a-și extinde hegemonia în lume, consideră jurnalistul rus.

  Tematic

  SUA sprijină Israelul în ”dreptul lui la autoapărare”
  Corupție şi ascunderea banilor iliciți: Elveţia, SUA şi Germania, ţări fruntașe
  În SUA au recunoscut avantajul Rusiei în sistemele de apărare aeriană
  Tagurile:
  talk-show, O seară cu Vladimir Soloviov, Rossia 1, ONU, Nikolai Zlobin, Andrei Sidorov, Vladimir Soloviov, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei