10:49 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  10229225

  "Sub Kovesi, are clar obiective politice, folosind forța, răspândirea de informații false, propaganda, șantaj, manipularea, amenințări asemenea teroriștilor"

  BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik, Evan Răutu. Una dintre personalitățile cele mai implicate în lupta contra abuzurilor și corupției statului de drept, preotul româno-american Chris Terhes, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, a reacționat dur după difuzarea înregistrărilor în care procurorii DNA Ploiești îl foloseau pe fostul deputat Vlad Cosma pentru a-i fabrica un dosar premierului Ponta, candidat la președinția României.

  „Înregistrarile din această seară date de Antena3, din care reiese cum a fost făcut la comandă dosarul Ponta-Blair (am scris atunci că dosarul e o mizerie), demonstrează încă o dată ca DNA este o organizație teroristă, care se folosește de forță pentru a atinge obiective politice și pentru a submina statul român", a scris Chris Terhes într-un mesaj transmis noapte trecută pe Facebook.

  Pe 11 februarie, Chris Terhes folosise din nou această caracterizare — organizației "teroristă" — referindu-se direct la Laura Kovesi.

  "DNA a trecut de la grup infracțional organizat la cel de organizație teroristă", scria fără echivocuri Terhes. "Sub conducerea lui Kovesi, are clar obiective politice, de control sau subminare a puterii democratice alese legitim în România, folosindu-se în acest scop de forță, răspândire de informații false, propagandă, șantaj, manipulare, amenințări asemenea teroriștilor".

  În privința Laurei Kovesi, Terhes consideră că "a distrus și îngropat DNA-ul și cu fiecare zi în care stă în poziție de procuror-șef mai aruncă o lopată de pământ peste acea instituție care e în moarte clinică, i-a murit creierul".

  "Realitatea este că Laura Codruța Kovesi a devenit cea mai mare piatră de grumaz pentru Iohannis și, în același timp, cel mai mare asset pentru PSD", consideră Chris Terhes.

  Cazuriele dezvăluite de fostul deputat Vlad Cosma și de sora acestuia, deputata Andreea Cosma, sunt luate încalcul de preotul american drept o dovadă că DNA este și "protectorarea mafiei".

  "Într-un județ însețat de corupție și mafie, DNA face dosare pe probe măsluite — singura concluzie pe care o tragi este că DNA însăși este protectoarea mafiei", scrie Terhes.

  În plus, Terhes atrage atenția că Laura Kovesi "cu gura ei a spus ca i-a cerut lui Negulescu să plece din DNA".

  "E drept, după ce au apărut înregistrările, dar cum adică i-a cerut ea să plece? Pai DNA-ul e tarlaua ei? Ea nu poate nimănui să ceară să plece din DNA, ci să emită ordin de revocare, care e aprobat de secția pentru procurori a CSM".

  Ce a facut ea în cazul lui Negulescu este un abuz, spune preotul Terhes. "Acțiunea ei demonstează că procurorii din DNA nu sunt independenți", punctează preotul Terhes, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției.

  "Din 2015 am spus că toate abuzurile DNA vor discredita întreaga lupta anticorupție, chiar și dosarele pe bune, pentru că nimeni nu va mai crede că anchetele au fost făcute temeinic", conchide Chris Terhes.

  Tematic

  Ultima oră: Manda și Comisia SRI - cutremur la SRI și DNA, vizat și Iohannis
  DNA, condamnată în instanță pentru ABUZ
  Cele două dosare "ascunse" de la DNA - coșmarul lui Klaus Iohannis
  Tagurile:
  Mesaj din SUA, Raport, DNA, Toader Tudorel


  Știrile Zilei