14:53 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Viorica Dăncilă

  Surprinzătoarea Dăncilă punctează iar: adevărată lecție pentru Iohannis!

  © Photo: Guvernul României
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (91)
  4221103

  "O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă - nu-mi permit să-i dau sfaturi lui Iohannis".

  BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Nu-mi permit să-i dau sfaturi lui Klaus Iohannis", a declarat, cu politețe, Viorica Dăncilă, "dar preşedintele trebuie să citească cu foarte mare atenţie raportul lui Tudorel Toader".

  De fapt, răspunzând unei întrebări cu privire la atitudinea lui Iohannis în cazul Kovesi, premierul i-a dat președintelui o adevărată lecție de comportament politic și abordare a unui subiect important — sau cel puțin cu încărcătură emoțională mare — în strictele atribuții ale funcției, dar și în spiritul legii.

  „Trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea e sfântă în România şi că se aplică pentru toată lumea", a punctat Dăncilă, răapunzând unor întrebări ale RTV.

  Tot aseară, premierul a apreciat Raportul ministrului Toader ca fiind "foarte argumentat, detaliat, cu multe puncte, tocmai pentru a se încadra în limitele legii, pentru a vorbi din punct de vedere legal şi nu din punct de vedere al unor aprecieri".

  "Dincolo de persoană, trebuie luată măsura care să respecte Constituţia, dincolo de percepţii, dincolo de a ne poziţiona de o parte sau de alta — trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei", a punctat Viorica Dăncilă în cazul revocării mandatului Laurei Kovesi.

  Nu cred că este normal să identificăm o persoană cu o instituţie, a spus Dăncilă. "O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă".

  "Ce este important acum, nu este numai ce spune o persoană sau alta, cu o funcţie mai mare sau mai mică în stat, important este să nu zdruncinăm încrederea în Justiţie", a declarat Viorica Dăncilă.

  Urmând aceeași logică, premierul Dăncilă a atras atenția și asupra unui alt aspect, pe care președintele pare cî îl uită, prin prioritizarea în funcție de criterii personale sau de altă natură, uneori euro-strategică.

  "Legea trebuie avută în prim-plan şi trebuie respectată de toată lumea — consider că atunci când vorbim de lege nu contează că te adresezi unui om de rând, că te adresezi unui om important în stat", a spus Viorica Dăncilă. "Legea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toţi", a conchis premierul.

  "Primul Ministru Viorica Dăncilă este primul om de pe scena politică votată majoritar pentru a face dreptate (evident, cu excepţia lui Liviu Plesoianu, deputatul votat şi de mine), care îl susţine pe Tudorel Toader şi propunerea acestuia precum şi raportul său… pe care l-a citit", a comentat cunoscuta juristă Ingrid Mocanu, care a caracterizat-o — "O femeie cât 100 de bărbați!".

  La rândul meu, remarc pentru a doua oară că premierul Dăncilă surprinde prin abordarea exactă, chirugicală, a unor subiecte delicate — și că, în spatele unei aparente fragilități, se află o gândire matură, logică, foarte greu de combătut. Pentru cei dispuși să o urmărească, Viorica Dăncilă apare din ce în ce mai mult ca un politician puternic. Pentru ceilalți — premierul le va rezerva surprize, în chiar viitorul apropiat.

  Тема:
  Klaus Iohannis (91)

  Tematic

  Premierul Viorica Dăncilă pleacă la Chişinău
  Macovei, ridicol total în Parlamentul European - o imită pe Viorica Dăncilă!
  Tagurile:
  Lecţie, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei