03:46 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  895496

  "Iohannis are deja înlocuitorul" - "Se impune clarificarea tuturor aspectelor într-o anchetă penală, dar și disciplinară".

  BUCUREȘTI, 27 feb — Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre cei mai bine informați jurnaliști, Sorin Roșca Stănescu a făcut unul dintre cel mai importante și neașteptate anunțuri: "Klaus Iohannis va semna revocarea Laurei Codruţa Kovesi".

  "Kovesi va merge cu siguranţă la CSM şi se va apăra cum ştie ea", a spus Sorin Roșca Stănescu în studioul RTV. "Klaus Iohannis va semna fără să clipească revocarea Laurei Codruţa Kovesi, vă spun sigur asta. Va fi o negociere dură, dar s-a hotărât déjà", a subliniat Roșca Stănescu.

  Mai mult, Sorin Roșca Stănescu a anunțat că ar exista déjà o variantă de înlocuire a Laurei Kovesi — aspect firesc în condițiile în care s-ar adeveri prima parte a informației.

  "Iohannis are deja înlocuitorul — s-ar putea să fie şeful DNA Piteşti", a afimat Sorin Roșca Stănescu la România TV.

  De precizat că șeful Serviciului Teritorial DNA Piteşti este procurorul Daniela Lupu. Lupu a fost delegată în noiembrie 2013 în fruntea DNA Pitești din funcția pe care o deținea până atunci — procuror șef al DIICOT Vâlcea.

  În mass media argeșeană sunt articole care o atacă pe procuroare, acuzând-o de fapte extrem de grave, unele publicații făcând adevărate campanii de presă contra posibilei înlocuitoare a Laurei Kovesi.

  Procuroarea este acuzată și de parlamentarul de Argeș Cătălin Rădulescu de a fi înscenat un flagrant unui cetățean pentru ca, ulterior, acesta să fie obligat să facă un denunț mincinos contra deputatului "Mitralieră".

  "M-au hărțuit din 2013 și m-au provocat în continuare prin astfel de metode", a declarat deputatul Rădulescu în emisiunea lui Victor Ciutacu. „Deși știau că nu au nicio șansă, au continuat, m-au înregistrat, au trimis astfel de oameni la mine să mă provoace. Probabil că voi face plângere penală împotriva procurorilor de la Argeș, o să fac sesizare la Inspecția Judiciară și la Ministerul Justiției".

  La rândul său, publicația "Lumea Justiției" comentează cazul:

  "Se impune clarificarea tuturor aspectelor într-o anchetă penală, dar și disciplinară împotriva procurorilor DNA Pitești, pentru a se afla dacă anchetatorii, în frunte cu șeful unei structuri teritoriale a DNA, Daniela Lupu, au comis într-adevăr infracțiunile denunțate", scrie LuJU, în ediția din 22 februarie 2018.

  Mai menționăm doar că Sorin Roșca Stănescu, cel care a lansat informația, este autorul celor mai multe "previziuni" îndeplinite, în general bazându-se pe informații "din interior".

  Daniela Lupu
  © Photo : www.luju.ro
  Daniela Lupu
  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Afirmaţie şoc: „Ce se întâmplă în cazul Kovesi e un lucru normal"
  Mesaj pentru Iohannis: „Nu ești Ceaușescu, o revoci pe Kovesi!”
  Demers popular inedit: Petiție "Pentru demiterea lui Kovesi"
  Scenariu interesant: Kovesi, singură
  Celebru fugar despre cât de puternici sunt Coldea, Kovesi, Iohannis
  Tagurile:
  Procuror şef, înlocuire, Revocare, DNA, Daniela Lupu, Laura Kovesi, Klaus Iohannis, România


  Știrile Zilei