09:17 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Ludovic Orban

  Chirieac șterge pe jos cu Orban și cu „Justiția care achită vinovați"

  © Photo: PNL
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2455100

  "ÎCCJ achită vinovați nu doar condamnă nevinovați, felul cum s-au întâmplat lucrurile, arată, fără putință de tăgadă, că Ludovic Orban este vinovat".

  BUCUREȘTI, 5 mart — Sputnik, Evan Răutu. Astăzi, veste mare pentru președintele PNL, Ludovic Orban — ÎCCJ, prin sentință definitivă, la achitat de toate acuzațiile.

  DNA l-a acuzat pe Orban că, pe 1 martie 2016, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală. Orban s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri cu Urdăreanu și i-a fi spus că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, "pentru posturi TV", sugerând că ar fi vorba de plăți la negru. Cererea ar fi fost reiterată la o dată ulterioară, susțin procurorii.

  Prin achitarea de azi "Justiția română nu mai are nicio șansă", a exclamat Bogdan Chirieac. "ICCJ achită vinovați", a declarat ferm celebrul analist.

  "Ludovic Orban este vinovat și pentru prima dată, ai, într-o situație de vinovăție evidentă, o sentință de achitare — ÎCCJ condamnă nevinovați și achită vinovați", a spus jurnalistul, care consideră că „s-a închis cercul aici.

  Chirieac mărturisește — "Ca om, mă bucur că Orban nu ajunge în pușcărie", dar politicianul Orban merita să fie condamnat, chiar cu executare, consideră analistul.

  Bogdan Chirieac nu consideră că Orban a făcut ceva grav, ci ceva "ce fac meru politicienii", dar e vorba de comportamentul său. "Felul cum a cerut-o, felul cum s-au întâmplat lucrurile, arată, fără putință de tăgadă, că Ludovic Orban este vinovat".

  "Am tăcut cât a durat procesul, nu doream să-i fac un rău, dar era vinovat clar", a declarat Chirieac la Antena 3. "Nu sunt nici procuror, nici judecător și nu bag eu oameni la pușcărie, dar există probe, era vinovat clar", a spus analistul.

  În concluzie, spune Chirieac, sistemul are nevoie de un lider politic pe care să-l folosească așa cum vrea. "Comportamentul politic al dlui Orban este de un ridicol absolut, PNL nu are nicio șansă cu el președinte" a declarat Bogdan Chirieac.

  Tematic

  Război declarat! Un senator devoalează „combinaţiile" lui Ludovic Orban
  Ludovic Orban, atitudine grosolană și insulte la adresa PSD
  Ciutacu îl distruge pe Ludovic Orban - șuvoi de vorbe grele!
  Liviu Pleșoianu îl umple de ridicol pe Ludovic Orban
  Ludovic Orban – noul lider al PNL
  Tagurile:
  Achitat, Justiție, Ludovic Orban, Bogdan Chirieac, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei