06:58 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  10376152

  O neașteptată a recunoaștere a profesionalismului și valorii ministrului Justiției: „un profesionist desăvârșit, determinarea cu care Tudorel Toader a muncit asiduu".

  BUCUREȘTI, 6 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ceea ce nu a reușit Coaliția într-un an și jumătate, a reușit Tudorel Toader prin prestația sa de la ultimele evenimente legate de justiție — să cîștige respectul celor mai radicale grupări protestare #REZIST.

  Astfel, cea mai cunoscută organizație promotoare a protestelor antiguvernamentale, "Corupția ucide", a organizat o "campanie" intitulat… "Ne-am fi dorit un Tudorel…"!

  Textul este o incredibilă recunoaștere a profesionalismului și valorii ministrului Justiției, chiar dacă se spune că Toader își folosește aceste calități în scopul "apărării intereselor corupților". Iată pasaje de-a dreptul uimitoare:

  "Cu "un Tudorel la Învățământ" un profesionist desăvârșit care să vegheze la administrarea corectă, spre binele cetățeanului, a resurselor dar și care să critice și pedepsească lipsa performanței din sistem, lucrurile ar putea sta altfel".

  Explicația este că organizația protestatară a creat o campanie pentru atragerea oamenilor de valoare în tabăra #REZIST, asta după ce au realizat că fără profesioniști, doar cu proteste și acuzații, nu se poate face nimic. Au dorit să facă această campanie pe domenii.

  Astefel, domeniile vizate pentru atragerea „unui Tudorel" sunt Transporturile, Învățământul și Sănătatea.

  Conceptul general valabil pentru toate domeniile este și mai intersant, fiindcă pe lângă recunoașterea valorii lui Toader, "corupția ucide" speră să îl "răzgândească" și să îl facă să apere "cetățeanul onest". Adică, văd o speranță în Toader, ceea ce nu au spus despre nimeni altcineva din coaliția PSD-ALDE.

  „Momentan, Tudorel este ocupat cu apărarea intereselor corupților", scriu cei de la "Corupția ucide". "Poate îl răzgândim și îl facem să se uite și spre cetățeanul onest".

  Chiar și identificarea campaniei este un omagiu adus ministrului — "#unTudorel #coruptiaucide".

  Inițiativa grupării nu a fost pe placul multor adepți #REZIST, care au reaxcționat vehement. Dar, în ciuda acestor atacuri la care a fost supusă, "Corupția ucide" a avut o replică — într-un fel măgulitoare pentru Toader.

  "Vă mulțumim pentru feedback, poate că nu a fost cea mai inspirată campanie", scriu cei de la "Corupția ucide". Doar am încercat să scoatem în evidență determinarea cu care Tudorel Toader a muncit asiduu pentru a scăpa infractorii de închisoare și că nici celelalte ministere nu își fac treaba".

  De menționat că ministrul Tudorel Toader a făcut parte din comisia care i-a acordat titlul de doctor Laurei Kovesi, și a fost îndrumător al doctoratului mai multor personalități politice, printre care lidera liberală Alina Gorghiu.

  Ca un comentariu de final — spre nemulțumirea radicalilor #REZIST, "Corupția ucide" nu a susținut mitingul preconizat pentru azi, considerând că este mai importantă o campanie de atragere a unor personalități, a unor profesioniști. O atitudine care schimbă datele problemei, cel puțin pe termen mediu, în sensul creării unei alternative politice reale, profesioniste.

  Tematic

  Știrea zilei: Demiterea lui Tudorel Toader - un plan al Sistemului, denunțat!
  Spectacol: din pușcărie, Vântu dă note "meciului" Kovesi și Toader
  Toader – Kovesi: Respingere - ”Convingător pentru cei care nu se pricep”
  Dăncilă a vorbit la Chișinău despre revocarea lui Kovesi și raportul lui Toader
  Macovei sare la gâtul lui Toader: „Actorul unei comedii proaste”
  Toader - transformat în țintă, i se cere capul - campanie declanșată!
  Tudorel Toader: ”Avem o justiție. Unii spun că e bună, alții că e rea”. LIVE
  Tagurile:
  Eşec, Succes, ALDE, PSD, Toader Tudorel, România


  Știrile Zilei