14:35 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Stoicescu Sorin

  Generalul Stoicescu: "Au înlocuit flota rusească fără justificare comercială"

  © Facebook / Stoicescu Sorin
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  40251

  Fostul şef al Aviaţiei Civile din România acuză grav politicienii de distrugerea TAROM, dar şi de „cârdăşia" acestora cu ambasadele străine. Ce rol a jucat Băsescu în această poveste.

  BUCUREŞTI, 12 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul şef al Aviaţiei Civile din România, generalul Sorin Stoicescu, spune că TAROM a fost distrusă de politicieni, de rebedeniile, slugile şi acoliţii acestora. Ce primeau la schimb şi cum a fost înlocuită fără motiv flota rusească, iată doar câteva din amănuntele pe care generalul le devoalează într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

  Generalul susţine că răsplata a constat în bani negri şi mângâieri pe creştet de la ambasadele statelor care aveau companii concurente.

  „Toţi declarau cu emfază că în centrul preocupărilor lor este Compania Naţională, dar săpau încet, dar sigur, la declinul acesteia pornind de la bilete free pentru ei, familii, şefi şi prieteni, până la punerea clientelei total nepregătite în managementul companiei", a scris Stoicescu.

  Deosebit de important, fostul şef al Aviaţiei Civile din România spune că, în 1990, TAROM avea o flotă puternică, personal navigant şi tehnicieni de primă mână, iar managementul economic şi comercial era asigurat de profesionişti ce proveneau din rândurile şefilor de promoţie ai Academiei de Studii Economice, promovaţi pe baza rezultatelor.

  Frontul Salvării Naţionale şi Guvernul Văcăroiu au înlocuit flota rusească, fără „justificare comercială, determinând pierderea unor pieţe profitabile".

  Dezastrul a fost continuat de Convenţia Democratică şi de Băsescu.

  „Am fost preşedintele Steering Committee care între 2001-2004 a restructurat şi redresat TAROM, iar în 2005 s-a realizat profit la activitatea operaţională", a declarat, exclusiv pentru Sputnik, generalul Stoicescu.

  Din păcate, precizează acesta, TAROM avea să se prăbuşească o dată cu revenirea la clientelism, jecmăneală, abuzuri, minciună, incompetenţă, falsuri specifice regimului Băsescu, care au adus compania „în actuala situaţie dramatică la care au contribuit fructuos guvernările din 2014 până în prezent".

  Stoicescu acuză grav prezenţa unor oameni care nu cunosc nimic despre aviaţie în componenţa AGA sau CA şi spune că rezultatul va fi dramatic, în sensul că se va distruge şi ce a mai rămas din TAROM-ul aflat în agonie.

  Tematic

  Putin: Flota noastră Arctică a fost, este și va rămâne cea mai puternică din lume
  Aviația și flota rusă se alătură misiunii de căutare a submarinului argentinian
  Flota strategică rusă se pregăteşte de contracararea unui atac global al SUA
  (VIDEO) Flota rusă a lansat un nou atac cu rachete asupra teroriștilor din Siria
  Iranul trimite flota în Golful Aden. Tensiuni crescânde
  Serviciile secrete turcești: ISIS ar putea ataca flota navală rusă
  Trump a trimis o flotă de mari proporții spre Coreea de Nord
  Tagurile:
  Tarom, Flota rusească, Sorin Stoicescu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei