21:22 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  2879101

  Acesta este nivelul la care s-a ajuns, un clișeu din România reală - poate cea mai concisă descriere a situației actuale.

  BUCUREȘTI, 14 mart — Sputnik, Evan Răutu. Jurnalista Sorina Matei, una dintre cele mai bune cunoscătoare ale temei serviciilor secrete, este complet dezgustată de clasa politică românească, mai ales în urma reacțiilor după audierea generalului Florian Coldea.

  Sorina Matei face o descriere extrem de concisă a situației actuale și, cu toate că e o simplă notă de pe Facebook, am considerat că merită reprodusă, fiind impresia sinceră a unui jurnalist avizat.

  "Audierea lui pește prăjit s-a transformat într-un caft în care Dragnea a pus tunurile pe Ponta, Maior, Coldea, Oprea, Zgonea și numirea pe bilețele a lui Kovesi, și în care Ponta, ca replică, urlă ca Dragnea fugea cu șoriciul și peștele după Kovesi și era milog și slugă la SRI iar atunci când Ponta se ducea la SRI Dragnea cerea să fie luat și el. În plus, Ponta zice că a fost cu Maior și Coldea la Dragnea acasă și îl ameninţă cu 150 de ani de pușcărie".

  Da, cam acesta a fost schimbul de replici între ultimii doi președinți ai celui mai mare partid românesc, acesta este nivelul la care s-a ajuns — și situația nu este doar în zona stângă a politicii.

  "Aceasta este clasa politică românească social democrată aflată la putere… cică", conchide Sorina Matei. "Dreapta, din opoziție, nu există. S-a sinucis demult".

  Iată imaginea prin ochii unui jurnalist de investigații, care nu s-a manifestat în carieră prin afinități sau subiectivisme politice — adică este chiar un clișeu din România reală. 

  Tematic

  Daniel Dragomir, cocktail exploziv pentru Coldea!
  Premieră informativă: Coldea și Sebi Ghiță vorbesc unul imediat după altul!
  Răceala generalului Florian Coldea, subiect de glume
  Eveniment decisiv: confruntare Liviu Dragnea - Florian Coldea
  Tagurile:
  SRI, Sorina Matei, Florian Coldea


  Știrile Zilei