18:30 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Dan Voiculescu

  Dan Voiculescu, provocare pentru Sebastian Ghiță: Ești sau nu în stare?

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  115052

  Profesorul Voiculescu a fost afectat de o declarație a lui Sebastian Ghiță și a reacționat precis, la obiect, lansând o provocare pentru "dezvăluitor".

  BUCUREȘTI, 16 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Contrar obiceiului său de a nu se interveni în emisiunile lui Mihai Gâdea, Dan Voiculescu a fost nevoit să intre în direct să salveze situația după ce Sebastian Ghiță a povestit că fondatorul grupului de presă Intact ar fi avut o relație apropiată, amicală, cu Florian Coldea și alte persoane din conducerea SRI.

  În al doilea episod al interviului Ghiță nu a relatat nimic concret, aruncând în schimb în direct, chiar la Antena 3, această bombă — că mai mulți patroni de presă ar fi avut relații apropiate cu controversatul general Coldea — și cu Sistemul.

  "Domnul Voiculescu avea aceeași relație — și Cozmin Gușă și Rareș Bogdan", a declarat Ghiță. "Pe Gigi Becali l-am văzut de o sută de ori în sediile SRI. L-am văzut pe Teszari discutând cu șefii SRI".

  Este ciudat, pentru că această declarație o contrazice oarecum pe cea de ieri, expusă de Ion Cristoiu după interviu — conform căruia CIA ar fi comandat distrugerea lui Dan Voiculescu și a Antenei 3, unealta fiind, evident, Coldea. Mai mult, Cristoiu expunea un plan al americanilor, care viza distrugerea tuturor trusturilor românești de presă.

  În acest context, profesorul Dan Voiculescu a intervenit în emisiunea lui Mihai Gâdea, contrazicând afirmația lui Sebastian Ghiță.

  "Nu am avut nicio întâlnire cu Coldea, nici la petreceri, nici oficiale", a declarat ferm profesorul Voiculescu. "Nu am avut nicio relație. Eu am destule dovezi că acești oameni mi-au furat 3 ani din viață pe care nu îi mai pot lua înapoi. Nu am avut întâlnire cu Coldea, nici cu Kovesi, nici cu SRI", a completat Voiculescu.

  Mai mult, celebrul om de afaceri a punctat un aspect — Sistemul a "făcut crime" — și cei amestecați ar trebui să lămurească aspectele, referindu-se evident și la Ghiță.

  "Nu vreau să fiu amestecat cu ce au făcut oamenii ăștia înainte, pentru că au făcut crime", a spus Voiculescu. "Îl rog să clarifice, pentru opinia publică", a lansat Dan Voiculescu provocarea pentru Ghiță.

  Practic, provocarea profesorului Dan Voiculescu este clară și ar putea fi tradusă cam așa — "Ești sau nu în stare să spui concret, fapte și date importante?". Este de văzut în ce măsură Sebastian Ghiță va oferi date mai concrete, sau se va mărgini la descrieri de atmosferă, la cancanuri — și aici evitând câteva majore, discutate în multe cercuri. Cum ar fi o anume relație la vârf, pe care deocamdată Ghiță… aproape că o neagă.

  Tematic

  Tudorel Toader, detalii „la cald" despre extrădarea lui Sebastian Ghiţă
  Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
  "Moscova" a avut dreptate în cazul Sebastian Ghiță
  Mesajul din Serbia al lui Sebastian Ghiţă
  Sebastian Ghiță a pierdut cauțiunea de 13 milioane de euro
  Tagurile:
  Antena3, SRI, Sebastian Ghiţă, Dan Voiculescu


  Știrile Zilei