08:45 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Dan Andronic

  Celebru jurnalist: „Aderarea la UE a reprezentat o cedare a suveranităţii"

  © Photo: Puterea
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  76811

  Declaraţii şocante ale unuia dintre cei mai informaţi şi influenţi jurnalişti români despre ce înseamnă, de fapt, să fim membri ai Uniunii Europene. Ce spune despre politicienii „pion".

  BUCUREŞTI, 20 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Dan Andronic scrie ceea ce se vehicula de mult prin mediul online. Şi anume, că aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană nu numai că nu a fost cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla, dar, mai mult decât atât, mica industrie autohtonă, comerţul local, micile băcănii au dispărut şi au fost înlocuite cu corporaţii.

  Deosebit de grav este, însă, aspectul legat de cedarea suveranităţii, „peste ceea ce ne închipuiam".

  „…Nu mai avem guvern şi parlament independent, ci doar politicieni ghidonaţi de un grup de funcţionari, nu numai înalţi, ci şi bine plătiţi, de la Bruxelles. Analiza documentelor UE ne arată un proces de subordonare şi „îndrumare" după modelul directivelor sovietice din anii 50", scrie Andronic într-o postare de pe pagina sa de Facebook.  

  Concluzia este una dramatică: an de an au fost puse cărămizile unui zid pe care nimeni în afară de noi nu l-a construit. Culmea, şi cu entuziasm, în timp ce micile băcănii dispăreau şi în locul lor apăreau supermarketuri, în timp ce locul firmelor româneşti era luat de multinaţionale.

  Nu este vorba numai despre asta, ci despre felul în care, în ţara noastră, s-au făcut arestări şi condamnări din ordinul Uniunii Europene care a transmis României, într-un raport oficial din data de 18 iulie 2012, că este necesar să apară „condamnări definitive" la „nivel înalt". 

  Tematic

  Dan Andronic: „Aşa este, eram prieten cu George Maior”.
  Andronic, despre decizia CCR: „Sunt două forţe, una face curat în grajdurile lui Coldea"
  Dan Andronic, sarcastic la adresa presei din România!
  Jurnalistul Dan Andronic „şterge pe jos" cu Monica Macovei
  Achiziții de miliarde, Băsescu și "dezvăluirile" lui Andronic
  Tagurile:
  Pierderea suveranității, Aderarea la UE, Dan Andronic, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei