14:53 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Liviu Pleșoianu

  Liviu Pleșoianu - dezvăluire care confirmă teama judecătorilor - de ce se tace?

  © Facebook / Liviu Pleșoianu
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  1932120

  "Au sustras de acolo documente şi i le-au dat Monicăi Macovei", "I-au transmis că aşa spun băieţii din servicii care ştiu mai bine ce e bine pentru ţară".

  BUCUREȘTI, 22 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai importante dezvăluiri a fost practice trecută sub tăcere — acoperită de ecourile „listei negre". Dar subiectul arhivei SIPA este de maximă importanță.

  Liviu Pleșoianu continuă activitatea împotriva "Statului paralel", acționând acum în Comisia de anchetă privind desfiinţarea arhivei SIPA. Ieri au avut loc audieri importante în Comisia SIPA, care au confirmat una dintre cele mai importante informații: s-au fotocopiat documente din arhiva SIPA.

  "Au fost multe audieri, cea mai importantă, după părerea mea, a fost a domnului Marius Iosif, care a fost preşedintele Comisiei Chiuariu", a declarat Liviu Pleșoianu, după ședința Comisiei. Judecătorul Marius Iosif, cel care a fost audiat, a fost director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

  Comisia în cauză s-a ocupat de arhivele SIPA în mandatul de ministru al Justiţiei al lui Tudor Chiuariu, atunci când actuala senatoare Iulia Scântei a avut un rol important, intrând de mai multe ori în celebra arhivă ce conține date despre magistrați.

  "Între timp a fost desecretizat 'Raportul Chiuariu', domnul Iosif a confirmat şi a dat şi detalii suplimentare — primul lucru foarte grav este că nu au identificate procese-verbale semnate de membrii celorlalte comisii care au lucrat înaintea domnului Iosif", spune Pleșoianu.

  Datorită acestor date, "noi nu ştim când a intrat, de exemplu, judecătorul Cristi Dănileţ, cât a stat, ce a făcut şi aşa mai departe", spune Pleșoianu. Dar, poate cea mai importantă informație este cea referitoare la "rescrierea hard disk-ului". Iată ce declară Liviu Pleșoianu:

  "Comisia condusă de Marius Iosif nu a identificat niciun ordin al ministrului Justiţiei Monica Macovei, prin care se cerea acest lucru, rescrierea hard disk-urilor — pe de altă parte se face afirmaţie în acest raport că există un registru de distrugere şi cred că e foarte important să reuşim să găsim acest registru de distrugere, pentru că acolo e trecut foarte clar cine, când a decis şi ce informaţii să fie şterse de pe hard disk-urile respective din arhiva SIPA".

  Marius Iosif a confirmat că exista, "de fapt am văzut şi eu, cu ochii mei", precizează Pleșoinau, "acel xerox celebru şi a confirmat faptul că s-au fotocopiat documente din arhiva SIPA".

  Dar, lucurile nu se opresc aici. Deputatul a adăugat că Marius Iosif a dezvăluit că la Ministerul Justiţiei "mai există o mini-arhivă SIPA şi DGPA".

  "Membrii comisiei desemnate de Monica Macovei au sustras de acolo documente şi i le-au dat ei", spune deputatul care mai precizează că "nu s-a confirmat în niciun fel reîntoarcerea acestor documente în arhivă".

  O altă confirmare vine de la fosta directoare din Ministerul Justiției, Ingrid Mocanu — dar care a precizat că, personal, "nu a avut acces direct la documente, nu a intrat în arhiva SIPA, că nu a făcut parte din nicio comisie".

  "Ingrid Mocanu ne-a confirmat din spusele unor oameni din comisiile anterioare SIPA tot ceea ce am spus mai devreme şi este trecut în raportul official", a declarat Pleșoianu. "Ne-a mai relatat un eveniment interesant, de pe vremea când lucra la Ministerul Justiţiei, în momentul în care avizase negativ un act normativ şi s-au prezentat mai multe persoane care i-au transmis că e bine să fie totuşi avizat pozitiv, pentru că aşa spun băieţii din servicii care ştiu mai bine ce e bine pentru ţară". Mi se pare foarte importantă informaţia, a precizat Pleşoianu, preluat de Agerpres.

  Tematic

  Scandal, Pleșoianu cere capul șefului Comisiei de cultură – „La TVR e o HAZNA”
  Liviu Pleșoianu îl face praf de Oreste Teodorescu
  Pleșoianu, lecție pentru politicieni - mesaj mai important decât Congresul PSD
  Pieleanu, atac la candidatura lui Pleșoianu la președinție - doar o coincidență?
  Nou atac al "Sistemului" la Pleșoianu, Codrin, Șerban Nicolae și Gabi Firea
  Tagurile:
  judecători, Dezvăluire, Liviu Pleșoianu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei