13:15 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  39241

  "Dacă se strică echipamentele clasice nu e tot termocentrala Cernavodă? Cernobîlul nu cumva s-a făcut "pescaruș" la o manevră simplă?..."

  BUCUREȘTI, 29 mart — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Avaria de la reactorul 2 al centralei nucleare de la Cernavodă survine după ce, pe 25 martie, a avut loc o altă avarie, despre care oficialii au spus același lucru: "avariile sunt în partea clasică, nu în cea nucleară".

  Cunoscutul specialist în energie Tudor Popescu a avut o reacție extrem de dură la auzul declarațiilor oficialilor în privința avariei de la Cernavodă.

  "S-a oprit și termocentrala de la Cernavodă — așa cum ne asigură diverșii potentați inconștienți", a izbucnit Tudor Popescu. "Nu e grav "distrugerile sunt în partea clasică"! ZĂU?? Dar disciplina exploatării nu e aceeași? Adică dacă se strică echipamentele clasice nu e tot termocentrala Cernavodă? Oare nu toate echipamentele sunt asamblate pe aceleași reguli AQ?"

  Popescu atrage atenția asupra modului în care a survenit tragedia de la Cernobîl — tot manevre simple!

  "Cernobîlul nu cumva s-a facut "pescaruș" la o manevră simplă… de încărcare și descărcare de sarcină?", atrage atenția Tudor Popescu. "Exact ca cele două manevre suprapuse promise de politicienii care conduic azi reactorul? Și nu se văicăresc directorii "plasați politic" că le-au plecat specialiștii? Pe cine or fi pus la butoane?".

  Iar în privința celor care conduc NuclearElectrica și Cernavodă, Popescu se întreabă… de parcă nu ar ști… Este vorba de un foarte tânăr NEspecialist, Cosmin Ghiță, adus pe o dubioasă filieră americană, despre care Sputnik a dat mai multe date.

  "Sunt liniștit, mă duc la culcare! Mâine poate că nu voi mai avea ocazia", încheia cu ironie amară comentariul său din data de 25 martie, ziua incidentului anterior de la Cernavodă.

  Tagurile:
  Cernobâl, Avarie, Centrala nucleară, Cenravodă, România


  Știrile Zilei