23:51 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Laura Codruța Kovesi

  Kovesi l-a scăpat pe Iliescu de urmărirea penală

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  ANALIZE
  Sa primesc un link scurt
  32202

  Se întâmpla în urmă cu 11 ani, când dosarul fostului președinte era întocmit de Dan Voinea, ulterior revocat din funcție de Băsescu.

  BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. În anul 2007, pe vremea când era procuror general, Laura Codruța Kovesi (actual procuror-șef al DNA) a emis o decizie favorabilă fostului președinte Ion Iliescu.

  "Având în vedere cele arătate mai sus, apreciem că plângerea formulată de învinuitul ION ILIESCU împotriva rezoluției din 19 iunie 2017, prin care s-a dispus începerea urmăririi penale, este întemeiată, motiv pentru care urmează să fie admisă", hotăra Kovesi, conform unui document publicat pe Facebook de jurnalistul Marius Ghilezan. 

  La acel moment, procurorul general dispunea" infirmarea rezoluției din dată de 19 iunie 2007 dispusă de dl. general maior magistrat dr. DAN VOINEA, procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 74/P/1998 prin care a fost începută urmărirea penală față de învinuitul ILIESCU ION, în prezent senator, fost președinte al României".

  În 23 octombrie 2008, șeful Ministerului Public, Laura Kovesi, a cerut revocarea lui Voinea din funcția de adjunct al șefului Secției Parchetelor Militare pentru "folosirea defectuoasă a resurselor umane ale secției". Ea l-a acuzat de nefinalizarea nici după 18 ani a dosarelor revoluției și mineriadelor.

  Prin decrete semnate de președintele Traian Băsescu, în 20 martie 2009 Dan Voinea a fost revocat din funcția de procuror șef adjunct al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 1 aprilie a fost pensionat.

  Tematic

  Scandalul zilei - dacă se confirmă, Kovesi e obligată să-și dea demisia!
  Pronostic final pentru Kovesi, planul B pentru Tudorel Toader
  Dezvăluirea zilei: Kovesi - legătură clară cu „Lista neagră", Bruxelles și... Soros
  Declaraţie-şoc! Mircea Băsescu: „Până atunci, Kovesi ne termină pe toţi"
  Cristoiu, declarație surpriză - revocarea Laurei Kovesi, de ce se teme Iohannis
  Tagurile:
  procuror, urmărire penală, Ion Iliescu, Laura Codruța Kovesi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei